Kár a kihagyott büntetőkért

photo

Harminc percig egyszer sem tudott vezetést szerezni a hazai csapat. A második félidőben már érvényesült a Tatabánya nagyobb játéktudása.

K&H Kézilabda Liga 16. forduló:
Grundfos Tatabánya – Sport36-Komló 30:24 (14-14)
Tatabánya, Földi Imre Sportcsarnok, zárt kapuk előtt V: Horváth, Marton

KOMLÓ: Granic –Vaskó 1, Zobec 1, Takács 5, Jerkovic 6, Grünfelder 4, Csomor 3. Cs: Djurdevic (k), Jóga, Szkokán 1, Sunajko 2, Oláh T., Melnyicsuk, Kovácsevics 1/1, Metcz. Vezetőedző: Kilvinger Bálint
A Tatabánya legeredményesebb játékosai: Juhász Á. (9), Ancsin (5) és Molnár (4) voltak.
Hétméteresek: 2/2 illetve 7/3 Kiállítások: 6p illetve 8p

Kilvinger Bálint: „Ötven percig jól tapadtunk a Tatabányára, támadásban és védekezésben is mutattunk szép dolgokat. Az utolsó 10 percben sok hibát követtünk el.”
A mérkőzés alakulása: 5.p 1-2 10.p 5-5 15.p 7-9 20.p 9-11 25.p 10-13 35.p 20-19 40.p 23-21 45.p 26-22 50.p 26-22 55.p 27-23.

Kifejezetten jól kezdtük a mérkőzést. Egy Zobec-büntető és Ante Granic védésével adtunk alaphangot a mérkőzésnek. Támadásainkat többnyire eredményesen fejeztük, s mivel Ante bravúrokat mutatott be a kapunk előtt (kapusunk ebben az időszakban 40% felett járt a védési mutatóban), egyszer három góllal is elléptünk Ancsinéktól.
Néhány elpuskázott támadás miatt azonban felzárkózott a Tatabánya (8-9). Sőt Zobec elhibázott büntetőjét követően a Tatabánya élt a lehetőséggel, és a félidő végére kiegyenlített.

Nem úgy alakult a második játékrész eleje, ahogy szerettük volna. Vaskó kiállítását kihasználva Hornyák megszerezte a vezetést a házigazdáknak. Sajnos egy újabb büntetőnk kimaradt, de így is kapaszkodtunk ellenfelünkre. A Tatabánya motorja ekkor egyértelműen Juhász volt, akinek nagyban köszönhető, hogy percekkel később kettővel ment már Vladan Matic együttese.
Váltottunk a kapuban, Djurdevic jött be. Az ifista Kovácsevics büntetőből volt eredményes, ezzel ismét egyre megközelítettük a házigazdákat. (21-20) Többször is esélyünk lett volna az egyenlítésre, de nem tudtunk átlépni az árnyékunkon. A meccs háromnegyedénél Debreczeni góljával már három volt a különbség, ami lassacskán hatra kúszott fel.

Az utolsó tíz percben már érdemben nem változott semmi. Ehhez a hazaiak jó védekezése is kellett, amit csak egyszer, másodpercekkel a dudaszó előtt tudtunk Sunajko révén feltörni.

A négyszeres bajnok Tatabánya ellen helyt álltak játékosaink, a büntetők jobb kihasználásával jóval szorosabban alakulhatott volna a találkozó végkimenetele.