Vereség lett a gyöngyösi út vége

photo

Voltak jó periódusaink, többször is visszazárkóztunk ellenfelünkre, de ez kevés volt a pontszerzéshez Gyöngyösön.

K&H Kézilabda Liga 18. forduló:
HE-DO B. Braun Gyöngyös – Sport36-Komló 30:26 (16-14)
Gyöngyös, zárt kapuk előtt V: Altmár, Horváth

KOMLÓ: Granic – Takács 3/1, Zobec 3, Jóga, Jerkovic 2, Grünfelder 3, MELNYICSUK 6/1. Cs: Djurdevic (k), Szilágyi (k), SZKOKÁN 5, Balázs 1, Vaskó, Sunajko 3, Oláh T., Kovácsevics, Metcz. Vezetőedző: Kilvinger Bálint

A Gyöngyös legeredményesebb játékosai: Vilovski, Herceg és Varsandán egyaránt 5.

Hétméteresek: 2/2 illetve 5/2 Kiállítások: 12p illetve 4p Kizárva: Gerdán (54.p piros lap)

Kilvinger Bálint: „Ma a küzdőszellemünk dominált inkább, mint a jó játék. Többször közel kerültünk a Gyöngyöshöz, de akkor fontos helyzetekben hibáztunk.”
A mérkőzés alakulása: 5.p 5-3 10.p 7-5 15.p 9-6 20.p 11-10 25.p 13-13 35.p 18-17 40.p 21-19 45.p 24-21 50.p 26-22 55.p 28-25.

Rosszul kezdtünk. Mivel valamennyi vendégtámadás góllal végződött, így rövid időn belül három góllal elhúzott a Gyöngyös. (6-3) A 9. percben tudtunk kivédekezni támadást, melyet előbb – a Csomor és Hoffmann helyére beugró - Melnyicsuk, majd egy újabb védés után Takács használt ki. (7-6)

A hazaiaknál Markez volt a gólfelelős ebben az időszakban. Mi pedig küzdöttünk, de csak arra volt erőnk, hogy látótávolságban tartsuk ellenfelünket.
A szélen kezdő – de motivált játékot bemutató - Melnyicsuk jóvoltából a 17. percben feljöttünk egy gólra. (9-8) Szerencsénkre ebben az időszakban a gyöngyösi gólvonal előtt sem volt kapusteljesítmény, így Sunajko és Zobec révén tarthattuk a lépést ellenfelünkkel. (11-10)
Sőt Zobec üreskapus egyenlítő gólja után Jerkovic a vezetést is megszerezhette volna, de csak kapufáig jutott.

Az utolsó 5 percre egygólos hazai előnnyel fordultak a csapatok. (14-13) Az igaz izgalmak az utolsó 60 másodpercre maradtak, először Granic védte Markez lövését; a kiadott labdával Takács roboghatott ellenfelünk kapujára, de Merkovszki kis szerencsével védett. A visszatámadásnál – padunk szerint időn túl – Varsandán talált be szélről kapunkba, így a szünetben két góllal vezetett a Gyöngyös.

Nagy iramban kezdtek a csapatok a második félidőben, ráadásul a kapukban is javult a teljesítmény. Djurdevic fogott néhány ziccert, sőt Melnyicsuk 5. góljával, Szkokán lefutásból szerzett találatával ki is egyenlítettünk (18-18).

A következő percek azonban nem rólunk szóltak. A sárga mezesek 4 góllal megléptek. (24-20) Újabb büntetőt hibáztunk. Fáradó csapatunkkal fordított arányban Merkovszi - az újdonsült amerikai válogatott - egyre jobban elkapta a fonalat, ezzel is pluszt hozzáadva a hazaiak teljesítményéhez.
26-22-nél Kilvinger Bálint kért időt. Ezt követően Jerkovic második góljával kicsit közelebb léptünk a hazaiakhoz.

Gerdán piros lapos kiállítása sem törte meg a Gyöngyöst, akiknek játékosai az utolsó percekben csak arra figyeltek, hogy megőrizzék a távolságot a két csapat között.