A bányásztalálkozó elé

photo

A kiváló formában kézilabdázó Tatabánya látogat Komlóra a bajnokság 18. fordulójában.

2023. március 18. 18.00:
K&H Kézilabda Liga 18. forduló:
Sport36-Komló (11. 12p) – MOL-Tatabánya (3. 25p)
V: Altmár, Horváth

A Komárom vármegyei csapat mondhatni, csúcsra jár a napokban, hiszen a héten Csurgón tartott erődemonstrációt, amivel bebiztosította helyét a Magyar Kupa négyesdöntőjében.

Előtte pár nappal a bajnokságban a Telekom Veszprémtől mindössze egy góllal kapott ki Tombor Csaba csapata, amelynek két tagja – a kapus Székely Márton és a jobbszélső Pedro Rodriguez egyaránt ihletett formában kézilabdázott Svájc elleni Eb-selejtezőkön..

Együttesünk legutóbb Csurgón szenvedett vereséget, és bár a Tatabánya ellen nem mi vagyunk az esélyesek, megráncigálnánk a „Tigrisek” bajszát.

Marosán György edzőnek nincs könnyű dolga, hiszen Csurgón mindössze 19 gólra volt képes a csapat. Mind támadásba, mind védekezésben akad javítani való, a forma csiszolására a „válogatott szünet” adott jó alkalmat.

Az ősszel rendkívül rosszul indult a találkozó Tatabányán. A 20. percben már 10 góllal vezettek Vilovskiék, a mérkőzés végére sikerült kozmetikázni Grünfelderéknek. (26-22)

Érdekesnek ígérkezik a góllövőlista élén álló Melnicsuk Viktor (103gól) és Pedro (101gól) párharca. Viktor eredményességével sokat tehet azért, hogy akár meglepetés születhessen az NBI „bányászrangadóján”.