A sírból hoztuk vissza a Cegléddel szemben

photo

Egy teljes félidőt az ellenfélnek adtunk. A másodikban nagyot küzdöttünk, így végül két pontnak örülhettünk.

A kiesés ellen élethalál harcot vívó Cegléd mindent egy lapra feltéve lépett pályára Komlón. Ellenállhatatlanul támadtak már a mérkőzés elejétől, gyakorlatilag minden támadásukból gól született.

Kilvinger Bálint kénytelen volt már a 8. percben kikérnie első idejét, igaz változást nem nagyon hozott: míg Jerkovicék nem bírtak a közel 50% -on védő Kránitzcal, addig a másik oldalon a kapuscsere sem segített, nem állt védés portásaink neve mögött a statisztikai lapon.
Dicsérni talán csak Melnyicsuk Viktort lehetett, aki büntetőivel tartotta a lelket csapatunkban.

A Cegléd már 5 góllal is elhúzott, ám újabb időkérésünk után a félidő utolsó perceiben picivel felénk billent a mérleg nyelve. Jerkovic okos góljával és Melnyicsuk büntetőivel egy hajszálnyival közelebb léptünk az extázisban játszó vendégekhez.

Nem tudni, hogy mi hangzott el a szünetben az öltözőben, de a négy gólos hátrányból nagyon gyorsan egy lett. Zobec poraiból támadt fel, három támadásunkban is benne volt a keze, amivel felzárkóztunk 16-15-re.

Az amúgy is fáradó vendégeket érzékeny veszteség érte. A 45. percben egy Oláh Tamás fejére vitt meggondolatlan ütésért elveszítették csapatuk agytrösztjét, Juhász Károlyt. A rutinos játékos piros lappal kiszállt a mérkőzésből.

A vezér nélkül maradt vendégek még jó 10 percig állták a sarat, de ekkor több komlói játékos is előhúzott valami extrát a „cilinderből”.

Granic több labdát is megfogott, Hoffmann fontos gólt lőtt, büntetőt harcolt ki, Vaskó pedig egy üreskapus szituációnál a három méterrel előrébb induló Vranacot futotta le. Takács Bence és a csupaszív Sunajko Filip a gólokat tette a közösbe; bravúros találatokkal tornázták kettőre a két csapat közötti különbséget.

Csapatunk, ha rettenetesen megizzadva, de megszerezte kilencedik győzelmét a bajnokságban, ezzel feljött a 8. helyre a tabellán.

K&H Kézilabda Liga 19. forduló:
Sport36-Komló– Ceglédi KKSE 27-25 (12-16)
Városi Sportközpont, zárt kapuk mögött V: Horváth P., Marton B.

KOMLÓ: Granic - SUNAJKO 7, Balázs 1, Grünfelder, Jóga 1, Jerkovic 2, Hoffmann 1. Csere: Djurdjevic (k), Zobec 3, MELNYICSUK 9/9, Oláh T. 1, Szkokán, Takács 2, Vaskó. Edző: Kilvinger Bálint.
A CEGLÉD legeredményesebb játékosai: Gyene 9/3, Juhász 3, Kiss 3, Spekhardt 3, Vranac 3, Szepesi 2.

Hétméteresek: 10/9, ill. 3/3. Kiállítások: 14, ill. 8 perc. Piros lap: Juhász Károly (45.p)