Bravúros idegenbeli győzelemmel kezdtünk

photo

Megtört az átok: két év után pontot, sőt pontokat szereztünk a Fejér B.Á.L.-Veszprém otthonában. Melnyicsuk 10 góllal segítette csapatunkat első győzelmünkhöz. Fotó: Péter Szabó Zoltán és YouTube

K&H Kézilabda Liga 1. forduló:
Fejér B.Á.L.-Veszprém – Sport36-Komló 32:34 (15-18)
Veszprém 300 néző V: Horváth M., Altmár

Sport36: Pásztor – MELNYICSUK 10/3, ZOBEC 6/1, Grünfelder 1, Szöllősi, JERKOVIC 5, Orbán 2. Csere: Szilágyi (k), TAKÁCS 4, Szuharev 1, Vaskó 2, Hoffmann 1, Urbán 2. Vezetőedző: Kilvinger Bálint

A Fejér B.Á.L.-Veszprém legeredményesebb játékosai: Stranigg 8, Machac 6, Szmetán 6, Éles 5.

Hétméteresek: 2/2, illetve 4/6 Kiállítások: 12p, illetve 8p (Kizárva: Melnyicsuk 57.p)

Kilvinger Bálint: „Helyenként sok hibával játszottunk. Döntő volt, hogy a második félidőben nem engedtük át a vezetést a hazai csapatnak. Nagyon örülünk, hogy idegenben győztesen hagytuk el a pályát.”

A sorsolásból kiindulva tudtuk, hogy számunkra kulcsfontosságú lesz, hogy eredményesen kezdjük a szezont. Azt azonban csak titkon reméltük, hogy mindjárt a rajton idegenbeli győzelemnek örülhetünk.

Kilvinger Bálint nem véletlenül volt bizakodó a veszprémi találkozó előtt. Igaz, ezúttal Sunajkora és Granicra nem számíthatott a csapatösszeállításnál.
Bár a mérkőzést a nyári szünetben kissé meggyengült házigazdák kezdték jobban, a dolgok menete a 8. perctől fordult, amikor Jerkovic és Vaskó zsinórban szállította a gólokat. A Fejér.B.Á.L. csapatában leginkább Éles Benedek és Pulay vette fel a kesztyűt, de amikor nálunk Melnyicsuk is beszállt a gólgyártásba 2-3 góllal megléptünk idegenbeli mumusunktól.

Háromgólos előnyünk nem sokáig tartott a második félidőben. A 37. percben Szmetán jóvoltából kiegyenlített Konkoly Csaba csapata. Bár továbbra is mi voltunk előnyben, az utolsó negyedórára döntetlennel fordultunk.

Melnyicsuk, Jerkovic, és Szuharev remel átlövéseivel tartottuk vezetésünket, de 4 perccel a zárás előtt ismét visszazártak Machacék. (31-31)

Rosszul jöttünk ki Melnyicsuk és Szrnka összeakaszkodásából. A sportszerűtlen hazai védő megúszta egy kétperces kiállítással, míg a mi fiúnkat (talán lökdösődésért) piros lappal zárták ki a játékvezetők. Urbán szélről és Zobec büntetőből még betalált, így Szmetán gólja már nem befolyásolta a mérkőzés kimenetelét.

A bravúros kezdés sokat hozhat még a konyhára, a következő fordulóban a fiatal NEKA lesz az ellenfelünk hazai pályán.