Döntetlennel végződött a hatvanperces rohanás

photo

Elképesztően fordulatos, nagy tempójú mérkőzésen született döntetlen a Dabas komlói vendégjátékán.

Bár a vendégek az előző szezonban épphogy bennmaradtak az NBI-ben, egy pillanatra sem gondoltuk azt, hogy könnyű 60 perc vár ránk. És amire számítottunk, beigazolódott.

Óriási tempóban kezdtek a csapatok. Az első tíz percben sorozatban jöttek a gólok, ütközést, hatásos védekezést szinte nem is láttunk egyetlen féltől sem. Sunajko és Melnyicsuk vitte ebben az időszakban hátán csapatunkat. Az első rontott lövést Fekete részéről a 12. percben láthatott a szépszámú publikum. Ezt gyorsan ki is használtuk, és mivel Pásztor a cserepadról érkezve hetest fogott, Orbán góljával 11-8-ra megléptünk.

Sajnos a támadásokban elkövetett hibáink megbosszulták magukat, 9 percen keresztül nem lőttünk gólt Hollónak, így gyorsan visszazártak a vendégek. Orbán egyszer még lerohanásból megszerezte számunkra a vezetést (14-13), de akkor még nem tudhattuk, ez volt az utolsó előnyünk a mérkőzésen.

A félidő utolsó másodperceiben a dabasi Szöllősi még begyömöszölt egyet a hálónkba, így vendégvezetéssel zárul a félidő.

A második félidő is sok pontatlansággal indult számunkra. Hiába védett Pásztor többször is jól, ziccereket hibáztunk. Sunajko lehetetlen helyzetekből próbálkozott, szerencsére azért be is talált. Ám ez kevés volt. A vendégek fokozatosan elhúztak. Négygólos (19-23) vendég előnynél Kilvinger Bálint kikérte második idejét.

Négy perc múlva már csak eggyel mentek Feketéék, de beérni a pirosakat csak a 48. perc elején sikerült Vranac átlövésével. Ehhez kellett, hogy Pásztor előtte nagy bravúrral fogja Laurinyecz ziccerét.

Az utolsó 10 percre döntetlennel fordultunk, de gyorsan kétgólos hátrányba kerültünk. (26-28) Ezt Melnyicsuk és Takács góljával kiegyenlítettük.

33 másodperccel a vége előtt Tomori kikéri utolsó idejét, de csak egy elhibázott lövésig jutottak. Közben elszabadultak az indulatok. Valamennyi jegyzőkönyvben szereplő személy a pályán tartózkodott, amit Kilvinger Bálint időkéréssel oldott fel. Felsejlett az Eger elleni derbi végjátéka, azonban már csak egy időntúli lövésre maradt lehetőségünk.

A mérkőzés képe alapján a döntetlen igazságosnak mondható, de egyik mester sem volt elégedett a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón.


K&H Kézilabda Liga 8. forduló:
Sport36-Komló – Dabas 29:29 (15-16)
Komló, Városi Sportközpont 500 néző V: Nagy, Túróczy

SPORT36: Granic – Urbán 3, SUNAJKO 5, Jóga, Szöllősi O. 1, Jerkovic 1, Orbán 3. Csere: PÁSZTOR (k), MELNYICSUK 9/3, Zobec, Takács 3/2, Grünfelder, Vranac 4. Vezetőedző: Kilvinger Bálint

A Dabas csapatának legeredményesebb gólszerzői: Laurinyecz 6, Szöllősi Sz. 5, Tarabocchia és Fekete 4-4.
Hétméteresek: 5/8, illetve 5/6 Kiállítások: 2p, illetve 4p

Az eredmény alakulása: 5.p: 3-4 10.p.: 7-8 15.p.: 11-8 20.p.: 11-12 25.p.: 14-14 35.p.: 18-18 40.p.:19-22 45.p.: 23-24 50.p.: 25-25 55.p.: 26-28