Fájó vereség a Csurgótól

photo

Ezúttal elmaradt megszokott teljesítményétől kézilabdacsapatunk. Csak izgalmassá tudta tenni a Csurgó elleni térségi derbit. Fotó: Péter Szabó Zoltán

K&H Kézilabda Liga 24. forduló:
Sport36-Komló – Csurgói KK 29:30 (14-13)
Városi Sportközpont 800 néző V: Sándor György, Szabó Balázs

Sport36: Pásztor– VASKÓ 2, Zobec 1, JÓGA 5, Melnyicsuk, Jerkovic 3, ORBÁN 3. Csere: Granic (k), Szöllősi, Takács 4/2, Grünfelder, Radic 1, Urbán 2, Sunajko 3, Hoffmann 5/1. Vezetőedző: Kilvinger Bálint

A Csurgó legeredményesebb játékosai: Gábor M. 7, Krecic 7

Hétméteresek: 3/3, illetve 2/2 Kiállítások: 6p, illetve 14p

Hamisítatlan délvidéki rangadót játszott a Sport36 a Csurgóval. Alaposan felkészültek egymásból a csapatok, amelyek idegesen kezdtek, talán ezért is az első gólra a 3. percig kellett várni, amikor Vaskó mattolta a szélről a csurgói védelmet.

Jóga és Orbán főszereplésével 5-3-as vezetésre tettünk szert a meccs első szakaszában. Azonban a második 10 perc eleje csurgói gólokat hozott.

Nem igazán tudtak ellépni egymástól a felek, mert továbbra is a kapkodás jellemezte mindkettő játékát. Sunajko elégelte ezt meg, ő is duplázott. Látszott a Csurgó nagyon összerakta a védekezését erre az estére.

A 27. percben fordult a kocka: a Csurgó többször is átvette a vezetést. De egy kettős vendégkiállításnak köszönhetően Takács egyenlíthetett. (13-13)

Sőt, Ács lábbal akasztotta meg utolsó támadásunkat; a kiállítás után Jerkovic vette vissza a vezetést a szünetre. (14-13)

Három csurgói kiállítás is érvényben volt a második félidő kezdetén, ennek ellenére gólt, sőt a következő percekben további gólokat kaptunk. Egyedül Hoffmann megmozdulásának tapsolhattunk ebben az időszakban.

A vendégeknél Herceg Mirko bődületes gólokat szórt. Közben forrtak az indulatok a pályán: Jerkovicot gólja közben Rotim lökte a levegőben, ebből kisebb tülekedés lett. A zsűriasztalnak is be kellett avatkoznia.

Gábor Marcell átlövésből, majd egy hibánk után indulásból lőtt gólt, hárommal elhúzott a Csurgó. (19-22) Szenvedtünk támadásban. Jött az időkérés Kilvinger Bálint részéről.

Már négy góllal (21-25) is elléptek vendégeink, amikor mindent egy lapra tettünk fel. Közel 7 perces gólcsendünket Sunajko törte meg, majd Granic védése után Takács is betalált. (23-25)

Öldöklő küzdelem folyt a pályán, minden labdáért csúsztak, másztak a játékosok.
Kilvinger a nyitott védekezés mellett 7-6-ot is húzott. Bejött. Hoffmann egyenlítő gólja önkívületbe lökte a szurkolókat. (27-27)

Kettő perccel a dudaszó előtt Herceg Mirko pattintott lövése beakadt. Jerkovic Jóga összjátéka viszont újból egyenlítést ért. Borsos azonban egy újabb gólt lőtt, ami végül – bár támadtunk még egyet - a Csurgó győzelmét eredményezte.