Felvettük az elénk dobott kesztyűt

photo

Változatos meccsen 8 góllal kapott ki a BL-ben érdekelt Veszprémtől Dabasról épphogy hazatérő csapatunk.

K&H Kézilabda Liga 22. forduló:
Sport36-Komló – Telekom Veszprém 22:30 (9-16)
Komló, Városi Sportközpont, zárt kapuk előtt V: Fekete T., Tóth D.

KOMLÓ: DJURDJEVIC – Szkokán 1, Zobec 1, Jóga 1, SUNAJKO 3, Jerkovic 3, Hoffmann. Csere: Szilágyi (k), Takács 2, Grünfelder 1, Balázs S., MELNYICSUK 8/7, Vaskó 2, Metcz, Dobi. Vezetőedző: Kilvinger Bálint

A Telekom Veszprém gólszerzői: Manaskov 6, Marguc, Nilsson és Markussen 4-4, Tonnesen és Mehe 3-3, Lékai 2, Moraes, Strlek, Maqueda és Borozan 1-1.

Hétméteresek: 8/7 illetve 2/2 Kiállítások: 10p illetve 10p

48 óra leforgása alatt kétszer is pályára lépett kézilabdacsapatunk a bajnokságban. A kalandos, de eredményes dabasi utat követően pénteken már a világsztárokkal teletűzdelt Telekom Veszprém vizitált csarnokunkban.

Hat és fél percet kellett várnunk az első komlói találatra. Az utóbbi időben ismét gólérzékeny Jerkovic kétszer is bevette a vendégek kapuját, de ez is csak arra volt elég, hogy két lépés távolságból kövessük a lendületesen játszó Markussenéket.

Nagyon nehezen tudtuk gólhelyzetet kialakítani a veszprémi kapu előtt. Ha átverekedtük magunkat a kilences fölött védekező Borozanon, akkor a vendégek hálóőrében, Corallesben akadt meg a labda.

Szerencsére nálunk is akadt extra teljesítmény. A Granicot helyettesítő Alex Djurdjevic remek sorozatot produkált a kapunkban.

A félidő hajrájához közeledve Takács, Vaskó és Melnicsuk volt eredményes, ezzel tudtuk tartani a lépést, igaz csak tisztes távolságból ellenfelünkkel.
Az utolsó perc a miénk volt. Míg Maqueda és Nilsson is a kiállítás sorsára jutott, addig Melnicsuk második hetesét nyeste be a vendégek kapujába.

Kettős emberelőnyben kezdhettük a második 30 percet, de sem ekkor, sem a rákövetkező időszakban nem tudtuk csökkenteni hátrányunkat.

A Veszprém viszont váratlanul megtorpant támadásban, jó hat percig nem találtak be Lékaiék. Ugyanakkor nálunk Melnicsuk Viktor „halálos” pontossággal értékesítette a büntetőket. Ennek is köszönhetően három gólra felzárkóztunk.

Az egyre többet reklamáló veszprémi pad hevessége átragadt a pályán lévőkre, ami egyre paprikásabbá tette a találkozót.

Sajnos leutánoztuk vendégeinket, hat percen keresztül mi sem tudtuk bevenni a második félidőre behozott, szintén jó teljesítmény nyújtó Cupara kapuját. Ez épp arra volt elég, hogy a vendégek olyan előnyt hozzanak össze, ami már meghaladta egyre fáradó csapatunk erejét.

A három nap alatt két nehéz mérkőzésen is helytállt csapatunk, ami jó előjel a jövő szerdán esedékes Cegléd elleni mérkőzésre.