Folytatódik az idegenbeli sorozatunk

photo

Az eleje és a vége a miénk volt Dabason. Az 5. idegenbeli győzelmünket arattuk a bajnokságban. Elérhető közelségben a 4. hely…

K&H Kézilabda Liga 22. forduló:
Dabas – Sport36-Komló 29:31 (16-14)
Dabas, OBO Aréna V: Felhő, Öcsi

Sport36: Granic – Vaskó 1, Sunajko, Jóga 3, MELNYICSUK 5/2, Jerkovic 3, Orbán 2. Csere: PÁSZTOR (k), Szöllősi 2, Takács 4/2, RADIC 4, Grünfelder 1, Szkokán, Urbán 2, HOFFMANN 4.

A Dabas legeredményesebb játékosai: Z.Horvat 8/5, Török 5.

Hétméteresek: 5/5, illetve 4/5 Kiállítások: 14, illetve 8.

Kilvinger Bálint: „A Dabassal mindig szoros mérkőzést játszunk, voltak hullámvölgyek, de a végére feljöttünk és folytatni tudtuk a tavaszi remek szereplésünket. Köszönjük, hogy a szurkolóink ide is elkísértek bennünket.”

Közel 5 percig próbálgatták a csapatok egymást, amikor ritmust váltott a Komló. Szöllősi Olivérék rendre góllal fejezték be támadásainkat, aminek eredményeként háromgólos előnyre tettünk szert. Néhány eladott labda és Holló nagyszerű védéseinek köszönhetően a 23. percre visszavette a vezetést a hazai csapat.

Ezt követően a mérkőzés sajátságos mederbe lépett: a Dabas gólt lőtt, horvát jobbátlövőnk, Tomislav Radic pedig rendre egyenlített. Ez négyszer ismétlődött meg, ám az utolsó perc hazai vezetésről indult. Tovább növelhették volna előnyüket, de az időntúli Tarabochia-lövést Granic hatástalanította.

Sunajko kiállításával és hazai hetessel kezdődött a második félidő. Zlatko Horvat hetesből kétgólosra növelte a Dabas előnyét, de ennél is rosszabb, hogy közvetlenül utána Jógát is kiállították a játékvezetők.

19-16-nál a négygólos Ács Tamást három kétperc miatt véglegesen kiszórták, így esélyt kaptunk a felzárkózásra. Ezt Hoffmann góljával kezdtük meg, majd Urbán kontrájával egyre kapaszkodtunk fel, de Jóga és Urbán kiállítása miatt továbbra sem sikerült az egyenlítés.

A kapusok időszaka következett: Pallag és Pásztor is többször jól avatkozott közbe, majd Jerkovic megszerezte első gólját a mérkőzésen - egyenlítettünk. (25-25)
Az 53. perc elején Pásztor jóvoltából jöhettünk előre, amiből Melnyicsuk bombagólt lőtt, amivel hosszú idő után ismét nálunk volt az előny. Kilvinger Bálint megérezte a lehetőséget, kikérte második idejét.

Jerkovic magára talált, második gólja a legjobbkor jött. (26-28) Sőt, Pásztor ismét remekelt, amiből Hoffmann háromra növelte előnyünket. (26-29)
A Dabas 7-6-ra váltott, amivel egy perc alatt két gólt is hozott hátrányán. (28-29) Hoffmann viszont szélről lő nagy gólt, amit a másik oldalon Zlatko Horvat hetesből csökkent egyre.

41 másodperccel a lefújás előtt Kilvinger Bálint újból időt kért. Bejött, ha egy kicsit pontatlan passzból is, de Jerkovic gólt lőtt, ami a 11. győzelmünket jelentette a bajnokságban.