Ismét 20 gól alatt

photo

Továbbra is mumus a Csurgó hazai pályán. Legutoljára 2019 szeptemberében hozott pontot csapatunk a somogyi városból. Főként támadásban maradtunk el a hazaiaktól.

K&H Kézilabda Liga 17. forduló:
Csurgói KK – Sport36-Komló 25:19 (12:10)
Csurgó, Sótonyi Sportcsarnok V: Paska, Vastag

SPORT36: GRANIC – Vaskó, Vekic, MELNICSUK 5/1, Grünfelder 2, Jerkovic 2, Orbán 1. Csere: PÁSZTOR (K), Urbán 3, Szöllősi 2, Vranac, Sunajko 1, Takács 3/1. Vezetőedző: Marozsán György

A Csurgó legeredményesebb játékosai: Markez 7/3, Herceg 5, Krsmancic és Gebhardt 3-3

Hétméteresek: 3/5, illetve 2/2 Kiállítások: 12p, illetve 12p

Marosán György vezetőedző: „Támadásban nagyon sokat hibáztunk, ziccereket hagytunk ki. Granic Ante extra teljesítményének köszönhetően maradtunk mérkőzésben.”

Szuharev és Hoffmann nélkül vettük fel a harcot a legutóbb két vereségbe is beleszaladt Csurgóval szemben.

Már-már hagyomány, hogy kifejezetten rosszul kezdjük a mérkőzést. Marosán György a 4. perc végén kénytelen volt időt kérni. Öt horvát-csurgói gólra egyedül Grünfelder tudott csak válaszolni. (5-1) Majd a Rotim-Grünfelder-Vranac hármas kiállításból is a hazaiak jöttek jobban ki. (6-1)

Melnicsuk Viktor révén kezdtük meg a felzárkózást, aki egymásután szerezte idei 99.,100. és 101. gólját is, sőt Urbán és Szöllősi találatával már látótávolságba kerültek a hazaiak. (7-6) Az, hogy szorosan tartottuk a mérkőzést, nagyban Granicnak volt köszönhető, aki nagyon fejavult, már ebben az időszakban extrán védte kapunkat.

Sajnos nem tudtuk kihasználni, hogy a Csurgó közel 7 percig nem talált be, így nemhogy elmaradt az egyenlítés, de ismét eltávolodtak Gebhardték. (12-9) A félidő utolsó gólja viszont a miénk volt: Szöllősi egy időkérés után szépített.

Másoltuk az első félidei kezdést: csak 5 perc után találtunk be, ugyanakkor bizakodásra adott okot, hogy Jerkovic is feliratkozott a góllövők közé. (13-11).

A BL-klubbal szóba hozott Krecic szállította a gólokat hazai oldalon. Holló pedig továbbra is 50% felett teljesített, így nőhetett különbség a csapatok között. (16-12) Szerencsére idejében észbe kaptunk: Urbán, Orbán, Takács és Melnicsuk eredményességével tartottuk meccsben magunkat. (17-15)

Pásztor remekül szállt be a meccsbe, Markez és Krsmancic is hetest rontott vele szemben, de kiállításaink és támadásban kihagyott lehetőségeink miatt egyszerűen nem tudtunk kettőnél közelebb férkőzni a somogyi alakulathoz.

Nyolcperces gólcsendünk idején némi jó is történt velünk, a hazai védekezés alappillére, Borsos piros lappal kiszállt a meccsből, sőt Gebhardt is 2 percet kapott, de kettős előnyünkből sem tudtunk gólt lőni.

Ismét Melnicsuk mentette a menthetőt. Az utolsó 10 percre 3 gólos hátránnyal fordultunk. (19-16)
Fordulat sajnos már nem maradt a mérkőzésben. A hazaiakban még rátettek egy lapáttal, amire nem volt már érdemi válaszunk.

A viszonylag kevés gól a két kapusnak, Hollónak és Granicnak volt köszönhető, előbbi 50, utóbbi 40%-on védte csapata kapuját.