Ismét a régi kerékvágásban

photo

Rendkívül összeszedett második félidei játékával magabiztos győzelmet aratott kézilabdacsapatunk Budaörsön. A mérkőzés végén a mérkőzés egyik legjobbjának Melnyicsuk Viktort választották a házigazdák.

K&H Kézilabda Liga 3. forduló:
Budai Farkasok - Sport36-Komló 29:38 (16:18)
Budaörs Városi Uszoda Sportcsarnok 300 néző V: Bócz, Wiedemann

Sport36: Pásztor – Urbán 2, Zobec 4, GRÜNFELDER 3, Szöllősi 1, JERKOVIC 6, MELNYICSUK 11/6. Csere: GRANIC (k), SZILÁGYI (k) Sunajko 1, Vaskó 1, Takács 1, Szuharev 4, HOFFMANN 3, Orbán 1, Kovács D. Vezetőedző: Kilvinger Bálint

A Budai Farkasok legeredményesebb játékosai Nourelden (6) és Németh Alex (5) volt.
Hétméteresek: 3/4, illetve 6/7 Kiállítások: 10p, illetve 16p

Kilvinger Bálint: „Az első félidőben még magunkba hordoztuk az előző heti meccs hatását. Több olyan hibát követtünk el, amiből készültünk. De a félidőben rendeztük ezt, és a második félidőben egy keményebb védekezésből, jó kapusteljesítménnyel gyors gólokat lőttünk, amivel elléptünk az ellenféltől, és végül magabiztosan megnyertük a mérkőzést.”
A védekezéssel akadtak gondjaink a mérkőzés elején. Mivel valamennyi budaörsi támadás góllal végződött, így hiába szereztünk labdákat és abból könnyű gólokat, a hazaiak előnyt harcoltak ki.

Kilvinger Bálint Ante Granicot állította a kapuba, aki remekül ellensúlyozta a másik oldalon nagyokat védő Merkovszki teljesítményét.

A sorozatos budai kiállításokat Melnyicsuk és Grünfelder használta ki, mellyel előbb feljöttünk döntetlenre, majd a vezetést is megszereztük. (7-8) Stabilizálódni látszott játékunk, Melnyicsuk és Urbán jóvoltából a félidő felénél már néggyel elléptünk riválisunktól. (7-11)

Koi Endre időkérése után két gyors hazai gól született, de egy remek Jerkovic – Szöllősi összjáték után ismét eredményesek voltunk. Szöllősi második kiállítása némi aggodalomra adott okot, viszont Melnyicsuk 7-es góljai menetrendszerűen érkeztek, így maradt előnyünkből. A félidő utolsó 6-7 percében megosztoztak a csapatok a gólokon. Kétgólos előnnyel mehettünk az öltözőbe.

Jó szokásához híven Melnyicsuk továbbra is hetesekből volt eredményes, már nyolc gólnál járt. Orbán is góllal mutatkozott be, így ismét néggyel léphettünk meg a Farkasoktól. (17-21)
Granic közel 40%-os teljesítménye sokat tett hozzá vezetésünkhöz. Nem maradt el tőle Szilágyi sem, fiatal kapusunk egy hetest, majd egy ziccert fogott. Eredményességével csatlakozott hozzá Szuharev Lev, aki egy percen belül kétszer is megzörgette az amerikai válogatott Merkovszki hálóját. (18-24) Sőt, újból Szuharev, majd Sunajko volt a gólszerzőnk, ami már ekkor megpecsételte a hazaiak sorsát. (18-26)

Két hazai találat érkezett, ezért a biztonság kedvéért 15 perccel a zárás előtt Kilvinger Bálint időt kért. Rendet tett a gondolatokban, ezt követően hatásos támadójátékunkkal már 11 góllal is eltávolodtunk a házigazdáktól.

Bár az utolsó percekben némileg feljöttek Oláh Tamásék, már érdemben nem tudtak változtatni a mérkőzés menetén. A 60 percet szimbolikusan egy bombagóllal Melnyicsuk Viktor zárta, akit a házigazdák Enomoto mellett a meccs legjobbjának választottak.