Itthon kell tartani a két pontot

photo

Az „életéért” küzdő Ceglédet fogadjuk szerdán. A 19. fordulóból elmaradt meccsen csak a győzelem elfogadható csapatunk számára.

Ellenfelünk 9 ponttal van lemaradva tőlünk, a kiesés elkerüléséért harcol a Dabas és az Orosháza társaságában. Számukra a komlói mérkőzés egyike az utolsó lehetőségeiknek a pontszerzésre.

Kissé ellentmondásos közelmúltban nyújtott teljesítményük: előbb sima mérkőzésen 7 gólos különbséggel verték az Eger együttesét, majd 4 nappal később a sereghajtó otthonában hagytak 2 pontot.

Nem egyszerű azonban a képlet. Korábban a Ferencvárost és a Dabast fektették két vállra Nagy Károly tanítványai. Minden bizonnyal belekapaszkodnak az utolsó szalmaszálba is a kiesés elkerüléséért vívott harcban.

Az őszi meccsünkön, Abonyban már az első 20 percben tisztes távolságra megléptünk Szepesiéktől, gond nélkül 27-25-re vertük házigazdánkat.

Kilvinger Bálint csapata nyugodt körülmények között készülhetett a találkozóra. Legutóbb jó kis meccset játszottunk a Telekom Veszprémmel. Nem kényszerültünk alárendelt szerepre a világsztárokkal felálló listavezetővel szemben.

A Cegléd elleni esetleges sikerrel kettőt is léphetnénk előre a tabellán, és amennyiben a hátralévő idegenbeli találkozóinkon (Veszprém, Budakalász), valamint a hazai Csurgó elleni derbin pontot, pontokat tudnánk szerezni, úgy akár sikeresnek is mondhatnánk a kaotikusra sikeredett bajnokságot.


A szerdai találkozó a Sport36 Komló- Komló Sport Kft Facebook-oldalon lesz követhető élőben.

K&H Kézilabda Liga 19. forduló:
2021.04.28. 18:00
Sport36-Komló (10. 17p) – Ceglédi KKSE (13. 8p)
Városi Sportközpont, zárt kapuk mögött V: Horváth P., Marton B.