Jó kezdés, majd hidegzuhany

photo

Virágos kertből egy sötét pincébe. Így lehetne jellemezni képletesen kézilabdacsapatunkért szorítók érzelmi hullámzását a NEKA elleni mérkőzésen. Fájdalmas vereséget szenvedtünk a fiatal Sótonyi-csapattól.

K&H Kézilabda Liga 2. forduló:
Sport36-Komló - HSA NEKA 29:31 (15-14)
Komló, Városi Sportközpont 600 néző V: Bóna, Földesi

Sport36: Pásztor – Vaskó 1, Zobec 5, Melnyicsuk 4/2, Grünfelder 2, Jerkovic 3, Orbán. Csere: Granic (k), Takács 3, Szöllősi 2, Szuharev 4, Sunajko 1, Urbán 2, Hoffmann 2. Vezetőedző: Kilvinger Bálint

A HSA NEKA legeredményesebb játékosai: Papp Tamás 9, Szilágyi és Temesvári 4-4.
Hétméteresek: 2/4, illetve 1/1 Kiállítások: 12p, illetve 10p

A találkozó előtt ünnepélyes keretek között írta alá dr. Gulyás Zsolt rendőr dandártábornok, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője és Szigeti Szabolcs, a Komló Sport Kft ügyvezető igazgatója azt az együttműködési megállapodást, melynek a közlekedési balesetek, valamint a bűncselekmények megelőzése, azok számának csökkentése a célja a sport hatékony közegének segítségével.

Gyászszünettel kezdődött a találkozó. A Komló Sport KK közelmúltban tragikus körülmények között elhunyt fiatal kosárlabdázójára, Marton Kornéliára emlékezett Komló sportközössége.

Begyújtottuk a rakétákat, a második perc végén már 3 gólnál jártunk. Zobec szórta a gólokat. Felzárkózott mellé Szuharev Lev, aki még kettős emberhátrányból is betalált Palasicsnak. Melnyicsuk találatánál 10:5 volt az állás, ráadásul úgy vezettünk öttel, hogy a félidő felét gyakorlatilag emberhátrányban töltöttük.

Hatgólos előnyünknél Sótonyi László a 19. percben már második idejét is kikérte.

Némileg megtorpant ezt követően a játékunk, számtalan lehetőséget hagytunk ki. Négyperces gólcsendünket végül Sunajko törte meg. (13:8)

Sajnos nagyot fordult a játék menete. Érthetetlenül kapkodás jellemezte ettől kezdve játékunkat. Két eladott labda, máris látótávolságba kerültek a vendégek. (13:10)

Bár Kilvinger Bálint időkéréssel reagált, továbbra is sokat hibáztunk támadásban. A vendégek legjobbja ekkor Papp Tamás volt, akinek góljaival a szünetig egyre jött fel a NEKA.

Láthatóan nem nyugodtunk meg a szünetben sem. Újabb eladott labdákkal indult a második félidő, aminek eredményeként előbb egyenlített, majd Sisa révén a vezetést is megszerezte a vendég. (15:16)

Granic állt be Pásztor helyére, és mindjárt védésekkel mutatkozott be. Zobec a kígyótérről betalált, de utóbb kiderült ekkor tudtunk utoljára egyenlíteni a mérkőzésen. (18:18)
Támadásban továbbra is bizonytalankodtunk, a NEKA megérezte a vérszagot. A 49. percben már hattal mentek a somogyiak. (19-25)

Az utolsó 10 percbe Szöllősi góljával léptünk. Melnyicsuk ugyan kihagyta a büntetőt, de a kipattanót már belőtte. Granic védése után pedig Takács is betalált, így felcsillant a remény … (22-25)

Előbb Urbán, majd Jerkovic, utána Szuharev góljaival két gólra feljöttünk. de hiába, már nem tudtunk változtatni az eredményen.

Kár az elszalasztott lehetőségért. A veszprémi siker után jobb folytatásban bíztunk. A következő fordulóban a Csurgón nagy meccset játszó Budai Farkasok otthonában javíthatunk.