Két szoros félidő a címvédővel

photo

Végig bírták a tempót fiataljaink a címvédővel. A góllövőlistán élen állt Melnyicsuk nélkül is bőven tízen belül maradtunk a Szegeddel szemben.

K&H Kézilabda Liga 13. forduló:
Sport36-Komló – OTB-Bank-Pick Szeged 24:32 (13-17)
Városi Sportközpont 700 néző V: Kovács, Mándli

Sport36: GRANIc – Urbán 2, SZUHAREV 3, Sunajko 2, SZÖLLŐSI, GRÜNFELDER 2. Jerkovic 3, Hoffmann 1. Csere: PÁSZTOR (k), CSÁNYI 1, BAZSA 3, TAKÁCS 5, Orbán, Vaskó 1, Melnyicsuk 1/1, Varga Sz. Vezetőedző: Kilvinger Bálint

Pick Szeged: Mikler – Radivojevic 4, Tonnesen, Gaber 1, Bánhidi 6, Bodó 1, Blonz 2/1.
Csere: Bombac 1, Garciandia 3, Rosta 6, Mackovsek 4, Frimmel 2, Tisza, Molnár, Martins 2, Vezetőedző: Juan Carlos Pastor

Hétméteresek: 1/1, illetve 1/1 Kiállítások: 12p, illetve 2p

Két némileg csalódott együttes feszült egymásnak Komlón az utolsó őszi fordiulóban. A Sport36-nak az itthon elhullajtott pontok, a vendég Szegednek a nagyon hullámzó BL-szereplés miatt lehetett hiányérzete.

Ahogy várni lehetett Bánhidi-góllal, Mikler védéssel indult a találkozó. Négy komlói támadás után Hoffmann vette be először Mikler kapuját, majd Jerkovic mutatott be egy klasszikus átlövőgólt, egy perccel később Szuharev is betalált. (3-4)

Tonnesen piros lapja (Jerkovicot lökte a levegőben, aki a félidőben már nem tudott pályára lépni – a szerk.) korbácsolta fel a kedélyeket.

Látszott, hogy a vendég Szeged Bánhidira építi támadásait. Felzárkózott mellé Radivojevic és Garciandia, akik révén 5-re nőtt a különbség a két csapat között. (3-8)

Kilvinger Bálint időkérése helyre tette csapatunkat. Nyolc perc után Szuharev ismételt. Kapunkban Granic remekelt. Nagyban neki volt köszönhető, hogy álltuk a sarat a bajnokkal. Nyíltszíni taps csattant, amikor a Jerkovic helyére beállt Bazsa átlövésből mattolta Miklert. (5-8)

Mély vízbe dobtuk fiataljainkat: hosszú időn keresztük Csányi és Bazsa állta hősiesen Bánhidi és Gaber rohamait a hatoson.

Egy gyors Urbán - Grünfelder akcióból szerzett gól kihozta a sodrából Pastor mestert, aki indulatos időkéréssel rendezte le csapatát.

Takács bombagóljával, Bazsa bátor betörésével tartottuk magunkat – Macskovsek állította be a félidei eredményt. (13-17)

Jó volt látni, hogy Jerkovic visszatért a pályára. Sunajko-gól, majd Pásztor védése után a mínusz kettőért támadhattunk.

Némileg érthetetlen módon a Frimmellel összeakaszkodó Hoffmannt állítják csak. A folyamatos emberhátrányunk ellenére Szuharev egyre hozta fel csapatunkat. (16-17)

Ahogy gondban volt a Szeged, azonnal jött Bánhidi. A jól védő Pásztor Radivojevic, majd Gaber lövését tornázta ki. Csányi második kiállítását jól használja ki a Szeged, visszaállítja félidei különbséget a csapatok között. (16-20)

Hatszor több kiállításunk előbb-utóbb jelentkezett: ahogy fáradtunk nőtt a különbség. (18-25)

A sérült Melnyicsuk a padról jött be, és értékesített egy büntetőt. Bazsa átlövésből ismét eredményes volt, így az utolsó 10 percet hatgólos hátrányból kezdtük. (21-27)

Takács rendíthetetlen hittel támadta a szegedi kaput. Negyedik gólját is meglőtte irányítónk. Vaskó pedig egy Pásztorról kipattanóból indult, szegedi riválisát lefutva szerzett „könnyű gólt”. Ez a jelenet jól mutatta a csapat hozzáállást a mérkőzéshez. A végjátékban még jól tartottuk magunkat. A vendégek nem tudták 10 fölé tornázni a különbséget.