Liga Kupa: Felőrölte erőnket a Csurgó

photo

Nem bírtuk három gól alatt tartani a hazaiakat. A Csurgó nyerte a Liga Kupát.

Szerencsejáték Zrt. Liga Kupa 2. mérkőzés:
Csurgói KK – Sport36-Komló 28:21 (14-13)
Csurgó, Sótonyi László Sportcsarnok 300 néző V: Andorka, Hucker

Komló: Granic – Takács 3, Grünfelder 2, Jóga, Balázs, Sunajko, CSOMOR 7/6 Csere: Szilágyi (k), Oláh T. 3, Szkokán 3, Melnyicsuk 2, Vaskó 1, Metcz. Vezetőedző: Kilvinger Bálint

A Csurgó gólszerzői: Hanusz 7/2, Borsos 6, Szeitl 4, Gebhardt 4, Kerkovits 3, Kovacevic 2, Ács 1, Bazsó1.

Hétméteresek: 5/4, illetve 6/6 Kiállítások: 6p, illetve 6p (Piros lap: Balázs Sándor a 33.p)

Kilvinger Bálint: „Gratulálok a fiúknak. Nagyot küzdöttek.”

Háromgólos előnnyel léptünk pályára Csurgón a Liga Kupa döntőjében. A hazaiak kispadján ismét Alem Toskic irányított, a sérülésből lábadozó Gábor Marcell is a keretbe került, míg, nálunk Jerkovic vállsérülés miatt nem állhatott Kilvinger Bálint rendelkezésre.

Villámrajtot vettek a hazaiak. Gyakorlatilag 3 perc alatt ledolgozta hátrányát a Csurgó. 3-0-nál kapcsolódtunk bele a játékba. Felzárkóztunk, de utolérni nem sikerült ellenfelünket.

Hanusz büntetőjével a 22. percben a Csurgó már 10-6-ra elhúzott. Az utolsó 5 perc viszont a miénk volt, a szünetig visszazárkóztunk egy gólra.

A második játékrész jól indult. Granic megfogta Hanusz büntetőjét, de nem sokáig örülhettünk, mert Balázs Sándort túlzott keménységért piros lappal „jutalmazták” a nem elég következetes játékvezetők.

Csomor tartotta a lelket a csapatban, az ő büntetőjével zárkóztunk, de két gyors kapott gól után Kilvinger Bálintnak időt kellett kérnie.

A mérkőzés kétharmadánál rendre 2-3 gól volt a differencia. Ekkor még minden csurgói gólra volt válaszunk.

Melnyicsuk zúgó kapufája azonban rossz ómennek bizonyult. Hiába erőlködtünk, nem jöttek a gólok. Ha lövéshez jutottunk, akkor Tatai védett.

10 perccel a lefújás előtt Kerkovits büntetőből 5 gólosra növelte a Csurgó előnyét.

Hiába Kilvinger Bálint időkérése, gólt ő nem lőhetett. Az utolsó 5 percben már nem találtunk be, így nem tudtuk izgalmassá tenni a végjátékot.

A hazaiak a második félidőben felőrölték erőnket, nem találtuk a csurgói védelem kulcsát. A hazaiak lövés- és védés hatékonyságban is felülmúlták együttesünket, így első ízben (50-46-os összesítéssel) hódították el a Liga Kupát.