Liga Kupa: Háromgólos előnnyel utazunk Csurgóra

photo

Hibáink ellenére előnnyel utazunk szerdán Csurgóra. A végjátékban fordítottunk az elfáradó vendégek ellen a Liga Kupa döntőjének első mérkőzésén.

Szerencsejáték Zrt. Férfi Liga Kupa, döntő 1. mérkőzés:
Sport36-Komló – Csurgói KK 25:22 (10-10)
Komló, Városi Sportközpont 300 néző V: Nagy Ferenc, Túróczy József

KOMLÓ: Granic – Takács 3, GRÜNFELDER 3, Jóga 1, Balázs S., SUNAJKO 5, Hoffmann. Csere: MELNYICSUK 4, Oláh T. 1, CSOMOR 5/3, Jerkovic 1, Szkokán, Vaskó 2, Metcz, Vezetőedző: Kilvinger Bálint

A Csurgó gólszerzői: Hanusz 11/4, Borsos 5, Szeitl 4, Kerkovits 1, Gebhardt 1.

Hétméteresek: 3/7, illetve 4/4 Kiállítások: 8p, illetve 12p

Megható jelenetekkel kezdődött az idei Liga Kupa döntőjének első felvonása Komlón. Klubunk szurkolóink előtt búcsúzott az idény végén távozó játékosainktól: Dobi Sándortól. Kovácsevics Istvántól, Oláh Tamástól, Melnyicsuk Viktortól, Csomor Tamástól, Aleksandr Djurdjevictól és csapatkapitányunktól, Balázs Sándortól.

Talán a meghatottság számlájára volt írható, hogy két kihagyott ziccerrel, vagy másként mondva, parádés Pallag-védésekkel kezdődött a találkozó.

Ennek ellenére 2-0-ra elléptünk Hanuszéktól, ám akkor még nem gondoltuk, hogy legközelebb az 54. percben leszünk hasonlóan áldott állapotban.

Végig fej-fej mellett haladt a két együttes, ám ehhez az is kellett, hogy három büntetőt és ziccerek sokaságát hagyjuk ki. Pallag egy ideig 60%-on védte kapuját, de tegyük hozzá, mi tettük naggyá a kapust.

Jerkovic egy magpattanó labdával hozta döntetlenre a félidőt, de nagy árat fizettünk, átlövőnk nem tudta folytatni a játékot.

A 32. percben Melnyicsuk megszerezte a vezetést, de utána rendre a vendégek jártak előttünk. Különösen Hanusz termelte a gólokat. A Bundesligába tartó játékos 11-ig meg se állt. Mellette Borsos átlövései késleltették feltámadásunkat.

Ami persze elérkezett. A rövidebb paddal rendelkező Csurgó fáradni látszott. Mint már oly sokszor, most is Sunajko Filip, valamint a rendkívül motivált Melnyicsuk Viktor lendített a meccs kerekén. Ráadásul Csomor Tamás is megtalálta – négy kihagyott büntetőnk után – Pallag titkát, így az 54. percre két góllal elmentünk.

Az utolsó 5 percet 4-1-gyel hoztuk, így a végére kialakult háromgólos előny reményt adhat a szerdai visszavágó előtt.