Marosán:Méltón bántunk a bizalommal

photo

Nagy csatát hozott a Fradi komlói vendégjátéka. A főszereplők mondták a 60 percről:

Pásztor István, az FTC vezetőedzője: „Nagyon jó élmény volt itt játszani Komlón. 1991-ben voltam először, de egyvalami nem változott, eszeveszetten jó a szurkolótábor, amit nagyon meg kell becsülni, mert kevés helyen van ennyire jó és kitartó. Le a kalappal előttük, ma kifejezetten sportszerűek voltak. És emellett tudtunk egy jó meccset játszani. Nagyon gratulálok a Komlónak, én számítottam arra, hogy egy nehéz meccs lesz. Sejtettem, hogy jól fognak játszani, de azt nem, hogy rengeteg hibát követünk el az elején. Nem tudtunk komolyabb előnnyel menni a szünetre. Az jó volt, hogy amit célul tűztem ki, hogy a hátralévő 4 meccsben a védekezésünk javuljon fel, azt megkaptam a srácoktól. Gratulálok a Komlónak, jó játékot mutatott. Támadásban kell előre lépnie, hogy több gólt tudjon szerezni.”

Juhász Ádám, az FTC játékosa: „A győzelem kulcsa az volt, hogy gyors játékot tudtunk játszani. Rohantunk végig, bár volt olyan szituáció, amikor kicsit meg kellett volna állnunk. A vége felé többhelyzetet tudtunk kialakítani, így sikerült ellépni néhány góllal a hazaiaktól.”

Marosán György, a Sport36-Komló vezetőedzője: „Köszönjük az elismerő szavakat, amit az edzőkolléga és játékosa mondott. Gratulálok a Ferencváros egész szezonjához, hogy nemzetközi szinten is vitték a magyar kézilabda hírnevét. A mérkőzés előtti bemutatásnál, amikor néztem a szurkolótábort, lengtek a zászlók, ment a koreográfia, arra gondoltam, hogy mekkora megtiszteltetés NBI-ben vezetőedzőnek lenni, de itt Komlón különösen fantasztikus dolog, hogy ilyen tábor van mögöttünk. Ennek felelősségét át kell éreznem nekem is és a játékosoknak is, hogy ilyen közeg előtt játszhatunk, ilyen támogatással a hátunk mögött. Bár vereséget szenvedtünk, de méltón bántunk azzal a bizalommal, amit kapunk a szurkolóinktól. Küzdünk, hajtunk – nem kifogás, tény, hogy nincs Melnicsuk Viktorunk, mint legeredményesebb játékosunk – , de támadásaink akadoznak. A kapufáinknál egy kicsit elengedte a kezünket a Fortuna. De az egész ott kezdődik, hogy a Fradi egy sokkal jobb csapat. Ezt próbáltuk kompenzálni. Nem tudtuk, de talán mondhatjuk, hogy végig nyílt harc folyt. A mérkőzés további elemzésébe nem mehetek bele…, így azt kell mondjam, hogy sok sikert kívánok ellenfelünknek.”

Vaskó Péter, a Sport36 jobbszélsője: „Gratulálok a Ferencvárosnak a győzelemért, de úgy gondolom, bennünket is megillet a gratuláció, mert szívünket tényleg kitettük a pályára. Amit kért edzőnk, azt sikerült is teljesíteni – a gyors gólokat meg tudtuk akadályozni, így lehettünk partiban még a második félidő közepén is. Úgy éreztem, hogy meglehet ez a meccs, amikor átvettük a vezetést. Akkor talán kellett volna még egy kis plusz, hogy mi lépjünk el 2-3 góllal. És akkor be tudtuk volna húzni a meccset. Nem sikerült, belehibáztunk a végén. Remélem, hogy a következő alkalommal az ilyen szituációkból mi jövünk ki győztesen.”