Megtört a jég, idegenben győztük le a Fradit

photo

Újabb nagy skalpját szerezte kézilabdacsapatunk a bajnokságban. A Gyöngyös legyőzése után - imponáló második félidei játékával verte a dobogós Ferencvárost.

A Gyöngyös elleni győzelem töltetével lépett pályára mindkét együttes a 7. fordulóból elmaradt mérkőzés pótlásán a Népligetben. A házigazdák padja elől hiányzott Horváth Attila, helyette, az egykori komlói kapuvédő, Horváth Zsolt meccselt.

Az FTC kezdett eredményesebben, ráadásul sokat köszönhettünk ebben az időszakban Ante Granicnak, aki több alkalommal is bravúrosan hárított kapunkban. A 7. percben azonban Vaskó találatával már nálunk volt az előny. (2-3) A 10. perctől erősítettek a házigazdák, átlövéseik pontosak voltak, állandósult a 2-3 gólos vezetésük.

A 23. percben váratlanul esély kaptunk a felzárkózásra. Such Timuzsint Grünfelder levetkőztetéséért, Mikitát pedig Oláh Tamás lerántásáért állítják ki ugyanabban a szituációban.

A kettős előnyt maximálisan kihasználtuk. Sunajko kétszer is jól készített le Hoffmannak a szélre, aki könyörtelen volt Deményivel szemben.

Sajnos – éppen Hoffmann révén – újabb hetest hagytunk ki, amit Kovacsics „büntetett. Az, hogy csak kettő lett a különbség a szünetre Grünfeldernek köszönhető. Beállósunk másodpercekkel e lefújás előtt mattolta a Fradi védelmét.

Frissítésül Szkokán és Zobec érkezett a jobboldalra, talán ez is belejátszott abba, hogy nagyon elkaptuk a fonalat. Szkokán, és Hoffmann szélről lőtt góljaival, Melnyicsuk büntetőjével megközelítettük a zöld-fehéreket.

A 39. percben mérföldkőhöz érkeztünk. A nagy kedvvel kézilabdázó Zobec szerencsés találatával megszereztük a vezetést. (15-16)

Ettől kezdve a Fradi futott az eredmény után. Egyedül Nagy Bence tartotta a lelket a házigazdák fiatal csapatában. Nálunk többen is brillíroztak: Jóga a remekül bejátszott labdákat értékesítette magabiztosan. Grünfelder pedig nemcsak labdát lopott, hanem elfutásból ziccergólt is dobott. Kétgólos előnyünknél Horváth Zsolt letette a zöld kártyát a zsűriasztalra.

A játék képe nem sokat változott ezután sem. Bár az időkérés után Balázs Sándort kiállították, majd Imre szélről tette szorossá (20-21) a meccset, a következő percben Granic-kapus úgy szorította boka közé a fent említett tehetséges szélső ziccerét, hogy abból már sejteni lehetett valamit…

Kilvinger Bálint jó érzékkel kért időt. Bár utána ugyancsak mozgalmas pillanatok következtek. Jerkovic góljával hárommal, Szkokán találatával néggyel is elhúztunk. És hiába vette vállára együttesét Nagy Bence, Granic „életveszélyes” kifutása is bejött ezen az estén.

Az utolsó momentumok magukról beszéltek: Jóga pedig nemes egyszerűséggel felszedett egy labdát a földről, hogy aztán gólt lőjön a másik oldalon. Ezen az estén a Sport36 győzelemre volt ítélve.K&H Kézilabda Liga 7. forduló:
FTC– Sport36-Komló 23:26 (12-10)
Budapest, Elek Gyula Aréna, zárt kapuk előtt V: Nagy, Túróczy

Sport36-Komló: GRANIC – VASKÓ 2, OLÁH T. 3, JÓGA 4, BALÁZS, JERKOVIC 2, SUNAJKO 1, CSERE: DJURDEVIC (K), TAKÁCS, SZKOKÁN 3, MELNYICSUK 2/2, HOFFMANN 4, GRÜNFELDER 3, ZOBEC 2, METCZ, DOBI. VEZETŐEDZŐ: KILVINGER BÁLINT

A Ferencváros legeredményesebb játékosai: Nagy Bence 6/2, Füzi 4, Bujdosó 4, Ónodi-Jánoskúti 3.

Hétméteresek: 5/3 illetve 5/2 Kiállítások: 14p illetve 6p

Kilvinger Bálint: „Eddig hiányoztak a bravúrpontok. Most ez sikerült jó játékkal. Először nyertünk a Fradi otthonában.”

A tabella: 1. Telekom Veszprém 29p (15m) 2. MOL-PICK Szeged 18p (11m) 3. FTC 16p (13m) 4. Csurgó 14p (14m) 5. Gyöngyös 13p (14m) 6. Grundfos Tatabánya 11p (7m) 7. Sport36-Komló 11p (13m) 8. Balatonfüred 11p (9m) 9. SBS Eger 11p (12m) 10. Veszprémi KKFT 10p (13m) 11. Budakalász 10p (12m) 12. Cegléd 5p (12m) 13. Orosháza 4p (9m) 14. Dabas 1p (6m)