Nagyon kevésen múlott a pontszerzés

photo

Óriásit küzdött együttesünk Gyöngyösön, de az utóbbi időszak legjobb játékával is pont nélkül maradtunk a Mátraalján.

K&H Kézilabda Liga 12. forduló:
HE-DO B. Braun Gyöngyös - Sport36-Komló 27:24 (9-11)
Gyöngyös 800 néző V: Kiu G., Kiu T.

Sport36: GRANIC – VASKÓ 5, Szuharev 1, Grünfelder 2, Szöllősi 1, Jerkovic 4, Melnyicsuk 5, ORBÁN 3. Csere: Pásztor (K), Sunajko 2, Takács 1, Kovács D., Urbán, Vezetőedző: Kilvinger Bálint

A Gyöngyös legeredményesebb játékosai: Potisik 6/1, Schäfer 6, Jóga 4.

Hétméteresek: 1/2, illetve 0/1 Kiállítások: 8p, illetve 6p

Kilvinger Bálint: „ Túl sok hiba volt itt is, ott is …”

Titkon bíztunk benne, hogy a Veszprém és a Szeged elleni mérkőzések között Gyöngyösről ponttal, pontokkal tér haza csapatunk. Sajnos nem így alakult, pedig az első félidő második fele többet sejtetett.

Az első félidőben leginkább Granicot kell kiemelni a Sport36-ból. Gyakorlatilag a kapuvédőnkről szólt az első játékrész. A mezőny legjobbjaként – 47%-kal zárta a félidőt - átlövéseket, ziccereket, hetest fogott; tartópillére volt csapatunknak. Jóvoltából fokozatosan jöttünk fel, majd szereztünk vezetést. Dicsérni kell szélsőinket is; Vaskó és Orbán hibátlanul oldotta meg feladatát támadásban.

Általánosságban azonban kijelenthető, nem voltunk nagy barátságban a gyöngyösi keresztléccel. Jerkovic, Szuharev és Melnyicsuk is elemi erővel találta el a vasat. A lepattanó labda sajnos mindig kifelé jött.

Domináltunk ebben az időszakban, nem véletlen, hogy Vaskó és Jerkovic találatával végül is kétgólos előnnyel zártuk az első 30 percet.

Néhány ideget borzoló játékvezetői ítélet, két Schäfer-gól, gyorsan kiegyenlített a hazai csapat. Sőt a 40. percben Lakosy góljával már náluk volt az előny. (14-13)

A Tatabányáról érkezett Bartucz is nagyon jól szállt be a meccsbe. Védéseinek köszönhetően három gólra is elhúztak a hazaiak. Ezt rendre Melnyicsuk faragta. Sajnos ahogy gólt szereztünk, a hazaiaknak gyors válasza volt.

Néhány könnyelműen elszórt labda hazai részről, és Vaskó révén egyre zárkóztunk. (20-19)

Az utolsó 10 percet egy Szuharev-gól vezette fel. Sajnos a szlovák válogatott Potisik sem tudott hibázni. A játékvezetők nem igazán jó felfogásban ítélték meg a belemenéseket. Többnyire a mi kárunkra. Ennek ellenére másfél perccel a vége előtt Takács révén még felzárkóztunk egy gólra (25-24), de már nem tudtuk utolérni a hazaiakat.