Nem hagyott esélyt a Veszprém

photo

Nem tudtuk megnehezíteni a Veszprém dolgát a teltházas meccsen A vendégcsapat már a Plock elleni BL-találkozóra hangolt.

K&H Kézilabda Liga 11. forduló:
Sport36-Komló –Telekom Veszprém 23:41 (14-25)
Városi Sportközpont 1000 néző V: Haskó, Natkai

Sport36: Pásztor – Urbán 2, SZUHAREV 4, Csányi, Kovács D. 1, Jerkovic 3, Hoffmann 1, Csere: GRANIC (k), Szilágyi (k), Sunajko 1, MELNYICSUK 10, Szöllősi, Takács 1, Orbán, Vaskó, Bazsa, Vezetőedző: Kilvinger Bálint

TELEKOM: CORRALES – VAILUPAU 14, JAHIA 5, Máhé 1, Nilsson 4, ElDeraa 3, Elisson 3. Csere: Cupara (k) Sipos, PECHMALBEC 5, Ligetvári 3, Strlek 2, Lukács 1, Ilic. Vezetőedző: Momir Ilic


Hétméteresek: 6/6, illetve 3/4 Kiállítások: 4p, illetve 6p

A mérkőzés alakulása: 6.p 0-5 10.p 4-8 17. 8-11 20.perc 10-15 29.p 14-24 36.perc 15-28 40.p 17-32 50.p 20-36.


Jó háromnegyed órával a kezdő sípszó előtt már megtelt a lelátó a Telekom Veszprém vendégjátékán. A maródi Grünfelder nem, Szöllősi viszont vállalta a játékot erre a mérkőzésre a Sport36-nál. A vendégeknél Marguc és Nenadic hiányzott a bemutatásnál.

Már a kezdő sípszó pillanatában begyújtotta a rakétákat a vendégcsapat. Elderaa látványos góljával 4-0-ra vezettek a piros mezesek, amikor Kilvinger Bálint kénytelen volt időt kérnie.

Nehezen találtuk a kulcsot a veszprémi kapuhoz. Ebben a műfajban az elején Jerkovic mutatott példát a fiataloknak; egy leütés után betörésből avatta fel Corralest, majd Sunajko is betalált. (2-6) Jó időszakot éltünk meg, amikor Jerkovic és Hoffmann egymás után mattolta a vendégek védelmét. (4-8)

Sajnos védekezésben nem tudtuk megnyerni a párharcokat, nőtt a különbség a csapatok között. Ekkor még voltak biztató pillanataink. Szuharev Lev ott folytatta, ahol a Fradi ellen abbahagyta, majd Melnyicsuk büntetőből, közvetlenül utána Jerkovic lerohanásból volt eredményes. (8-11)

Fiataljaink bátran felvették a kesztyűt. Szilágyi védéssel mutatkozott be a kapuban. Melnyicsuk pedig többek között Csányi harcossága jóvoltából lehetett hetesekből eredményes. Kovács Dominik gólja kapott nagy tapsot a publikumtól.

Egyszerűen nem bírtunk a veszprémi jobbszéllel. Vailupau okozott nagy fejtörést számunkra. A fehérorosz szélső nem tudott hibázni, már az első félidőben kilencszer vette be kapunkat.


Granic jó cserének bizonyult jól szállt be a meccsbe, kapuvédőnk többször is jól avatkozott közbe a második félidő elején. Melnyicsuk pedig megbízhatóan szállította a gólokat, de ez csak időlegesen lassította le a veszprémi rohanást.

Melnyicsuk és Szuharev tartotta a lelket csapatunkban, amelyben már leginkább a fiatalok küzdöttek a veszprémi góliátokkal. A találkozó utolsó gólját Melnyicsuk Viktor szerezte büntetőből.

A zágrábi vereséget követően érezhetően komolyan vette a találkozót a Veszprém. Egyetlen pillanatra sem hagyott esélyt arra, hogy szorosabb meccset játsszunk velük.