Nem volt benne a pontszerzés

photo

Már az első félidőben jelezte a Tatabánya, hogy a két pontért érkezett. A mérkőzés egészében jobb teljesítményt nyújtott a leginkább a lövéshatékonyságban lemaradó csapatunknál.

K&H Kézilabda Liga 23. forduló:
Sport36-Komló – Grundfos Tatabánya 26:32 (12-17)
Városi Sportközpont, 800 néző V: Nagy, Túróczy

Sport36: Granic – Melnyicsuk 1, Sunajko 1, Jóga 2, Szöllősi, Jerkovic 3, ORBÁN 2. Csere: Pásztor (k), Vaskó 1, TAKÁCS 6/1, Grünfelder, Zobec 2, Radic 1, Urbán 2, HOFFMANN 5/2. Vezetőedző: Kilvinger Bálint

A Tatabánya legeredményesebb játékosai: Zdolik 8, Balogh Zs. 5, Juhász

Hétméteresek: 3/5, illetve 3/5 Kiállítások: 14p (Kizárva: Szöllősi 60.p), illetve 12p


Vérbeli bányászrangadóhoz illő hangulat fogadta a pályára lépőket Komlón. A hazai és a vendégszektor hangpárbaja kíséretében gyors tatabányai gólokkal kezdődött a találkozó. Ebben Juhász Ádámnak volt nagy szerepe, aki a kezdetektől fogva hátára vette csapatát.

A válaszok - egy Melnyicsuk-gól kivételével – elmaradtak, mivel támadásaink rendre elhaltak a jól kezdő Bartucz kezén.
Jerkovic találatára (a 100. volt a bajnokságban) Ancsin válaszolt, majd Vaskó furcsa ívben ejtette át Bartuczot. (4-5) Újabb Ancsin-gól következett, aztán előbb Jerkovic fifikás, közvetlenül utána Orbán indulásból lőtt gólt. Ezzel sikerült egyenlítenünk. (6-6)

Innentől azonban elfogyott a tudományunk a támadások tekintetében. Az első negyedóra 3 gólos vendégvezetéssel zárult. Balogh Zsolt is jól szállt be, tovább növelte a vendégek előnyét.
Kilvinger Bálint a 21.percben kérte ki első idejét, mert érezhetően tanácstalanná váltunk a vendégek kapuja előtt.

Jelentős fordulat azonban nem történt. Nagyon megnyomta a vendég, szinte nem követett el hibát, így 5 góllal elhúzott hetest is rontó csapatunktól.
Jerkovic érvényben lévő kiállítása miatt hátrányból kezdtük a 2. félidőt. Ahogy visszatért egyből betaláltunk, igazából csak ő érezte a kaput ezen az estén.

A szélekről kísérleteztünk: Hoffmann két szép gólt lőtt, majd Urbán is betalált, de hiába. A másik oldalon Zdolikék rendkívül eredményesen támadtak.
Pásztor hetest fogott, de Bartucz továbbra is is parádézott. Leginkább gólérzékeny játékosunkra, Jerkovicra kiálltak a vendégek.
Hoffmann hetesével feljöttünk négyre. (18-22)

Nem sokáig reménykedhettünk. Két gyorsan kapott gól után, Kilvinger Bálint újból időt kért.

Nem sokat változott a játék képe azt követően sem. A legnagyobb különbség a két csapat között az 54. percre alakult ki. (21-30) Hoffmann és Takács révén még visszakapaszkodtunk valamelyest, de a 6 gól maradt a Tatabánya korábbi tetemes előnyéből.