Oda az idegenbeli veretlenség

photo

A 4. percben még vezettünk, de utána gyakorlatilag egyetlen pillanatban sem forgott veszélyben a 14 gólos Nagy Bencével felálló Fradi győzelme. A vereséggel megszakadt 2022-es idegenbeli veretlenségi sorozatunk.

K&H Kézilabda Liga 25. forduló:
FTC - Sport36-Komló 34:30 (19-16)
Budapest, Elek Gyula Aréna 350 néző V: Altmár, Horváth M.

Sport36: Pásztor – Urbán 1, Zobec 3/2, Jóga 1, Takács 1, Jerkovic 6, Hoffmann. Csere: Granic (k), Szöllősi, Melnyicsuk 5, Grünfelder 2, Radic 1, Sunajko 3, Orbán 4/1, Vaskó 3, Szkokán. Vezetőedző: Kilvinger Bálint

Az FTC legeredményesebb játékosai: Nagy Bence 14/6, Bujdosó 6, Kovacsics 5.

Hétméteresek: 6/6, illetve 3/6 Kiállítások: 14p, illetve 16p (Kizárva: Takács a 12.percben)

Kilvinger Bálint: „A küzdéssel elégedett vagyok, azonban minden hibánkat azonnal megbüntetett a Fradi. A következő feladatra készülünk, szeretnénk szépen búcsúzni a közönségünktől.”
Összefoglalva: az első 20 perc egyértelműen a Fradié volt. Nemcsak lövéshatékonyságban, hanem a védési statisztikában is hazai fölényt jegyezhettünk fel. Három büntetőt kihagytunk, ráadásul Takács Bence nyesett hetese elérte Zernovic fejét, ezért azonnal piros lapot kapott irányítónk. Ezzel egyik legaktívabb játékosát vesztette el csapatunk.

A következő 7-8 percben azonban varázsütésre megváltozott a játék képe. Gólokat szereztünk, jöttek a védések is, a 7-3-as etappal ismét nyílttá vált a találkozó. Jerkovic góljával egy gólra is felzárkóztunk (16-15), de időben kapcsoltak Nagy Bencéék, a szünetre újból elhúztak 3 góllal.

A második félidő elején esélyt kaptunk a felzárkózásra, de kettős emberelőnyünkből sem tudtunk faragni a hátrányból. Sőt előbb öt, majd egyszer hat gólra is hízott a vendéglátóink előnye. (29-23)

A kissé elkényelmesedett a Fradi, talán ennek volt köszönhető, hogy zsinórban négyszer is betaláltunk Győri kapujába. Az első félidő végéhez hasonlóan újból felcsillant a remény a felzárkózásra - Radic, Orbán, Sunajko és Melnyicsuk is gólt szerzett, továbbá Pásztor ziccerek védésével sietett játékostársai segítségére -, de a döntő pillanatokban rendre hiba csúszott a gépezetünkbe.

Ezzel egy szép sorozat zárult le: furcsa kimondani, 2022-ben ez volt csapatunk első idegenbeli veresége. Folytatás a Balatonfüred ellen a záró fordulóban. Egy tulajdonképpen eredményes szezon méltó lezárására készülünk.