Örülök, hogy elértük célunkat, a továbbjutást

photo

A Pécsi VSE – Sport36-Komló 24:30 ligakupameccs szereplői mondták:

Kilvinger Bálint, a Sport36-Komló vezetőedzője: „Az látszott, hogy fáradtak vagyunk. A nyitott védekezés ellen kicsit ólomlábakon jártunk, nem tudtunk jó megoldásokat találni. Védekezésből próbáltunk sok gólt lőni, ez nem sikerült mindig. Itt lehetett látni leginkább a fáradtságot a csapaton. Arra készülünk, hogy lesznek olyan bajnoki mérkőzések is, amikor fáradtan játszunk, mégis végig koncentrálnunk kell. Ezek a meccsek ezt a törekvésünket szolgálják. Külön örülök, hogy elértük célunkat, a továbbjutást. A lehető legtovább szeretnénk lépdelni a Liga Kupában is, most már teljes mértékben készülünk a bajnoki rajtra. Van még egy magyarkupa-meccsünk, ami szintén jó felkészülési lehetőség a bajnokságra.”

Szkokán Szabolcs, a Sport36-Komló szélsőjátékosa: „Igyekeztem élni a lehetőséggel. Az látszott a csapaton, hogy nagyon fáradt. Ez egy ilyen időszak, ezzel is meg kell küzdeni. Még van finomítani való a játékunkon, cél, hogy minél kevesebb labdát adjunk el, és minél több lerohanásgólt szerezzünk a mérkőzéseken.”

Kovács Gábor, a Pécsi VSE edzője: „Nagyon hosszú ideje játszottunk bajnoki meccset, ezért örültünk, hogy pályára léphettünk. Ezekkel a meccsekkel tudjuk magunkat versenybe hozni a bajnokságra. Tanulságos volt a találkozó; rengeteg hibánk van, az látszik. Ezeket, különösen a ki nem kényszerített hibák számát kell minimálisra csökkenteni. Nagyon sok könnyű gólt adtunk az ellenfélnek. De nem szabad elfelejteni, hogy egy jó erőkből álló NBI-es csapat volt az ellenfelünk, akik sok esetben rá is kényszerítettek a hibákra.”

Kovács László, a Pécsi VSE játékosa: „Sebességünk már jobb volt, a korábbiakhoz hasonlított, most kerülünk vissza a régi kerékvágásba. Nagyon sok technikai hibát vétettünk. Voltak jó megoldásaink is, amiből tudunk majd építkezni, de kell még egy kis plusz. Iramát tekintve jó mérkőzést játszottunk, de koncentráltabbaknak kell lennünk.”