Szenzációs győzelem a Tatabánya ellen

photo

Időtlen idők óta nem győzte le a Sport36 a Tatabányát. Ám véget értek a szűk esztendők, parádés védőmunkával, szenvedéllyel játszva mindkét pontot megszereztük a dobogóstól.

K&H Kézilabda Liga 18. forduló:
Sport36-Komló – MOL Tatabánya 29-25 (14-9)
Városi Sportközpont 1000 néző V: Altmár, Horváth M.

SPORT36: PÁSZTOR – URBÁN 4, GRÜNFELDER 4/4, Vekic 3, SZÖLLŐSI, JERKOVIC 6, MELNYICSUK 6/1, Vaskó 2, Csere: GRANIC (k), Orbán 1, Szuharev, Sunajko 1, Hoffmann 2/1, Vranac, Vezetőedző: Marosán György

A Tatabánya legeredményesebb játékosai: Hornyák B. 7, Ubornyák, Pedro és Ancsin 4-4.
Hétméteresek: 2/3, illetve 2/6 Kiállítások: 10p, illetve 6p

Már a kezdő sípszó előtt összecsaptak a „bányászdrukkerek”. Igaz csak hangpárbajban. A vendégszektor és az Ultras Komló remek hangulattal vezette fel a mérkőzést.
Érdekesnek ígérkezett a góllövőlista élén álló Melnicsuk Viktor (103gól) és Pedro (101gól) párharca. Mindketten a kezdőben kaptak helyet.
Bár az elején még a Tatabánya vezetett, parádésan indult a félidő. Urbán először egyenlített, majd Melnicsuk 12 méterről vágta a labdát futtából Székely kapujába, amivel először szereztünk vezetést a mérkőzésen.

Már ekkor látszott, hogy Pásztor remek napot fogott ki, ám ennek ellenére a vendégek jártak előttünk. Urbán és Melnicsuk villanása elég volt ahhoz, hogy rövid időn belül kiegyenlítsünk. 9-9-nél nem gondoltuk, hogy a sztárokkal felálló Tatabánya már egyszer sem kerül előnybe a mérkőzésen.

A 15. percben Granic megfogta Peric büntetőjét, majd a kipattanót is. Aztán Székely mutatta meg, hogy miért válogatott. Jerkovic szerezte meg a vezetést, és – Vekic, Melnicsuk és Jerkovic révén - meg sem álltunk egészen 13-9-ig.
A félidő végére maradt még slusszpoén: Győri kihagyta egy büntetőjét, az utolsó támadásnál pedig Orbán kilőtte a hosszú felsőt. (14-9)

Láthatóan feltolta a védekezését a második félidőre a Tatabánya. Bosszantó eladott labdákból faragta hátrányát a MOL-csapat. Aztán Jerkovic labdaszerzéséből Hoffmann szerzett gólt, ami egyfajta jel volt. Ettől kezdve támadásban megzavarodott a Tatabánya, Pedro még büntetőből sem talált be.

Nálunk jöttek a gólok: a Székelyt váltó Nagy Benedeket Jerkovic és Melnicsuk mattolta, majd Grünfelder kétszer is megforgatta Obradovicot, Vaskó indulásból rátett még egyet. (21-13) Ebben az időszakban Ubornyák és Hornyák tartotta a lelket a Tatabányában.

A 43. percben. Tombor Csaba időt kért. Tatabányai találatok jöttek sorra, az utolsó 10 percre 6 gólos előnnyel fordultunk. Megakadtunk támadásban. 25-22-nél gólkényszerbe kerültünk, amit Melnicsuk oldott meg. Szöllősi kiharcolt büntetőjét Hoffmann Székely segítségével juttatta a hálóba, majd Pásztor védett egy hetest, ami már-már elindította a fantáziánkat.
Az i-re a pontot Jerkovic tette fel, amit Sunajko a biztonság kedvéért még megerősített.

Óriási teljesítményt tettek le a parkettre Grünfelderék, edzőjük szerint szinte minden megbeszélt utasítást betartottak a 60 perc során. A bravúrhoz persze kellett a Tatabánya gyengébb játéka is, de a győzelmet sosem kell megmagyarázni. A serdülők ész ifik után a felnőttek is legyőzték a Tatabányát. Ismét ünnepel Sport36-Komló kézilabdás családja.

És még egy adalék: a góllövőlistán Melnicsuk Viktor megerősítette vezető pozícióját. Jelenleg 109 gólos. Rosta (Szeged) 106, míg Pedro 105 gólnál jár.