Szoros meccsen kaptunk ki a Füredtől

photo

35-33-ra kikaptunk a Füredtől a szezon záró mérkőzésén. A komlói mérkőzés szereplőinek nyilatkozatai:

György László, a Balatonfüred vezetőedzője: „Nagy teher volt rajtunk, óriási tétje volt a mai mérkőzésnek. Már december táján beszélgettünk róla, hogy vélhetően Komlón fog eldőlni a bronzérem sorsa. És valóban, ezen a meccsen dőlt el, hogy megszereztük ezt a csodálatos bronzérmet. Kiélezett volt a bajnokság, a Ferencváros vagy a Tatabánya is odaérhetett volna a 3. helyre. Én gratulálok a Komlónak is természetesen, mert egy nagyon kiélezett csata volt a mai, annak ellenére, hogy ők se előrébb, se hátrébb nem végezhettek a bajnokságban. Egy tisztességes és becsületes csapattal találtuk magunkat szembe, amire számítottunk is. Elég hektikus volt a mérkőzés számunkra, vezettünk, irányítottuk a mérkőzést, aztán a nyitott védekezés megzavart bennünket. Gyorsan be akartuk fejezni a támadásainkat, ezt azonnal megbüntette a Komló, és ott volt mindjárt a nyakunkon. De mindig meg tudtunk újulni, ezzel megkaparintani a bronzérmet. Köszönetet szeretnék mondani a szurkolóinknak is, akik segítették a munkánkat, akik ma is elkísértek bennünket, és igen, hallottuk a szurkolásukat. Köszönet a stábnak, a vezetőknek, hogy zökkenőmentesen tudtuk ezt az évet végigjátszani és sikerrel befejezni. Gratulálok a csapatnak és a Komlónak, akiknek sok sikert kívánok a következő szezonban.”

Kemény László, a Balatonfüred játékosa: „Hatalmas teher volt rajtunk, tudtuk, hogy mi forog kockán. Rendkívül nagy csaták, hosszú szezon van mögöttünk. Komoly érzelmi töltettel érkeztünk ma ide, ami nagyon sokat kivett belőlünk. A Komló többször közelebb tudott jönni hozzánk, de végig a célunk lebegett a szemünk előtt, ami újabb erőt tudott adni ahhoz, hogy megnyerjük a mérkőzést.”

Kilvinger Bálint, a Sport36-Komó vezetőedzője: „Már korábban eldőlt, hogy nem tudunk elmozdulni a 7. pozícióból, de a korrektség és a búcsúzók miatt is a legtöbbet próbáltuk kihozni a mérkőzésből. Tudtuk, hogy jó csapat jön hozzánk, azt is tudtuk, hogy számukra milyen fontos a mérkőzés. Kézben is tartották a 60 percet, mi pedig folyamatosan felálltunk a hátrányokból. Küzdöttünk, hajtottunk, hogy egy szoros végjátékot tudjunk játszani, hogy pontot tudjunk szerezni. Valljuk be több nem volt benne. Ahogy visszazártunk, akkor mi hibáztunk, amit a Füred azonnal kihasznált. Hullámzó meccs volt, ahogy az egész bajnokság. Sokáig jól ment a játék, aztán itt a végén szembesültünk a korlátainkkal is. A 7. helyet jónak tartom, hiszen a bajnokságban sokszor erőn felül teljesítettünk. Az külön öröm volt, hogy ilyen szuper tavaszt tudtunk elindítani, ami megadta a kezdőlökést, hogy ilyen eredményes évet tudjunk zárni. Szeretném megköszönni a csapatnak az egész éves munkát, ahogy a stábnak is. A szurkolóknak, hogy ismét ilyen kiváló hangulat van a mérkőzéseken, itt Komlón mindenkinek meg kell küzdenie, hogy pontot szerezzen. Gratulálok a Fürednek a mai győzelemhez és a 3. helyéhez, a nemzetközi kupában pedig sok sikert kívánok. Eljött a pihenés ideje. Nyártól pedig újra belevetjük magunkat a munkába.”

Sunajko Filip, a Sport36-Komló csapatkapitánya: „Először is szeretnék gratulálni a füredi csapatnak a 3. helyéhez. Tudtuk, hogy számukra nagy a tét. Mi úgy játszottunk, hogy nyerni szeretnénk. Becsülettel vetettük bele a küzdelembe magunkat, minden tőlünk telhetőt megtettünk. Néhányszor vissza tudtunk jönni a meccsbe, ám ez nem volt elég, mert a Füred egy jó csapat. Gratulálok a mi csapatunknak is, mert az egész szezont jól hoztuk le. Jól játszottunk, különösen tavasszal. A 7. hely teljesen reális, reméljük, hogy a következő szezonban jobbak leszünk és meglesz az EHF Kupa nekünk is…”