Szüken, de elhoztuk a két pontot Dabasról

photo

Késő estébe nyúló mérkőzésen fontos bajnoki pontokat hoztunk Dabasról.

Egy közlekedési dugó miatt csapatunk és a játékvezetők is késve érkeztek meg a mérkőzés helyszínére.

A nem éppen ideális előzmények, a másfél órás késés ellenére jól kezdtük a mérkőzést. Török góljára Jerkovic, Jóga és Zobec is válaszolni tudott, ám ezt követően megtorpant támadójátékunk, a hazaiak zsinórban öt gólt lőttek. (6-3)

Kilvinger Bálint időt kért, rendeztük sorainkat. Előbb Grünfelder, Jerkovic, majd egy labdalopás után Sunajko vette be Holló kapuját. Ezt követően Szkokán percei következtek, eredményességének köszönhetően továbbra is tapadtunk a hazaiakra. (9-8)

Bár Zobec második hetesünket is kihagyta Jerkovic jobbfelsőbe megeresztett bombájával végre utolértük a hazaiakat. (9-9) De csak időlegesen, mert hibáinkra ismét ráfizettünk, máris kettő volt közte (11-9)

A félidő utolsó öt perce a miénk volt. Jóga kiszorított helyzetből lőtt gólt, majd Granic védése után Zobec betörését díjazták a játékvezetők. A hetest Takács ezúttal gólra is váltotta. (11-11)

Maradt még esemény az utolsó percre is: Hoffmann hagyott ki egy nagy ziccert, Djurdevic pedig megfogta Tóth Ádám hetesét.

A második félóra komlói góllal kezdődött, és többször is a dabasiak előtt jártunk. Ám hibáink miatt nem tudtunk jelentősebb fórt szerezni. Sunajko kettőre növelte előnyünket, de néhány perc kihagyása miatt a meccs háromnegyedénél már 18-17 állt az eredményjelzőn.

A következő percekben ismét magunkhoz vettük a kezdeményezést: Hoffmann és Vaskó újból és újból vezetést szerzett, sőt az 50. percben Zobec újból kettőt tett a csapatok közé. (19-21)

Tomori Győző időkérése után Jerkovic irgalmatlanul nagy gólt lőtt. (20-22) Védekezésünk jól működött, bár Zobec és Grünfelder találatával három gólra is elhúztunk, a hazaiak még utoljára visszakapaszkodtak. (23-24)

Egy perccel a zárás előtt Sunajko lőtt gólt, (23-25) de mielőtt megnyugodhatnánk, Jerkovic kap két percet. Laurinyecz még visszaadta a reményt a dabasiaknak, azonban a kegyelemdöfést Grünfelder adta meg.


K&H Kézilabda Liga 21. forduló:
Dabasi KC– Sport36-Komló 24:26 (11:11)
Dabas, OBO Aréna, zárt kapuk mögött V: Felhő, Öcsi

KOMLÓ: Granic – Zobec 4, Jóga 3, Sunajko 3, Jerkovic 6, Takács 1/1. Csere: Djurdjevic (k), Grünfelder 4, Szkokán 2, Balázs, Oláh T., Hoffmann 2. Vaskó 1, Beck. Vezetőedző: Kilvinger Bálint

A Dabas gólszerzői: Török 7, Tóth Á. 6, Szöllősi 4, Laurinyecz 3, Kurucz 2, Fekete 1, Antal 1.
Hétméteresek: 4/3 illetve 3/1 Kiállítások: 8p p illetve 12p

Kilvinger Bálint: „Kalandos utazás után mindent megtettünk a győzelemért, és ez sikerült is. Gratulálok a csapatomnak!”