Változatos meccsel zártuk a szezont a Füreddel szemben

photo

Eseménydús mérkőzésen becsülettel küzdő csapatunk kétgólos vereséget szenvedett a Balatonfüred együttesétől. Ezzel a vendégek szerezték meg a bronzérmet a bajnokságban, mi egy remek szezont futva a 7. helyen zártunk

K&H Kézilabda Liga 26. forduló:
Sport36-Komló – Balatonfüred 33:35 (16-18)
Komló, Városi Sportközpont 550 néző V: Nagy, Túróczy

Sport36: Pásztor – Takács 3, Zobec 3, Jóga 2, Szöllősi 1, Jerkovic 4, Orbán. Csere: Granic (k), Vaskó 4, Szkokán 4/4, Grünfelder, Melnyicsuk 2, Radic 1, Urbán 2, Sunajko 3, Hoffmann 4/3. Vezetőedző: Kilvinger Bálint

A Balatonfüred legeredményesebb játékosai: Topic 9, Szöllősi B. 6/3,

Hétméteresek: 7/8, illetve 3/6 Kiállítások:10p, illetve 4p

Több játékos is búcsúzott a Balatonfüred elleni találkozón. Nálunk Szkokán Szabolcs, Jóga Norbert és Tomislav Radic, a vendégeknél Petar Topic és Pedro Rodriguez köszönt el a csapatától és szurkolóitól. Köszöntötték Wéber Tamást is, korábbi játékosunk idén fejezte be aktív pályafutását. A kezdődobást a Bányász egykori játékosa, a 75 esztendős Koszta József végezte el.

A Gyöngyös pénteki győzelmével bizonyossá vált, hogy nem léphetünk előrébb a 7. helynél. A Fürednek azonban feltétlenül pontot kellett szereznie a 3. helyért.

Egy 0-3-as szériával kezdtük a mérkőzést. Első gólunkat hetesből Szkokán Szabolcs szerezte. Poszttársa, Vaskó csökkentette a hátrányt, ám ahhoz, hogy Jóga egyenlítsen Pásztor bravúrjaira is szükség volt.

Fej-fej mellett haladtak a csapatok, de többnyire a vendégek vezettek. Malinovics, Topic, Pedro góljaival a Füred járt elől, ezekre Jóga, Takács és Szöllősi válaszolt. (8-8)

Kimaradt ziccerek, hetesek jelezték a feszültséget a pályán. Takács újabb góljával néhány másodpercre lekerült a fürediek nyakából a bronzérem. De csak rövid időre, mert Andó bravúrjainak köszönhetően ismét vendégelőnyt mutatott az eredményjelző.

Ziccereink maradtak ki, de a 11-16-os füredi vezetésben némileg benne volt a játékvezetők is. Kilvinger Bálint időkérése után két gyors gólt lőttünk, ami György Lászlót is időkérésre ösztönözte.
A félidő utolsó jelenete alaposan felkorbácsolta az érzelmeket, miután a játékvezetők csak némi segítséggel adták meg Vaskó még időben lőtt gólját.

A második félidő elején volt esély a zárkózásra, Granic hetest fogott, de csak a 37. perc elején Jerkovic ejtésével sikerült egyenlítenünk. (21-21)

Sorozatos hibáink miatt azonban 4 góllal ismét meglépett a Füred. (21-25) Látszott, nem akarja a végjátékra bízni a döntést a vendégcsapat. Kilvinger Bálint időkéréssel jelezte, nem elégedett a látottakkal.
Sunajko talpról lőtt gólt, Pedro azonnal válaszolt, viszont Vaskó duplázott, ezzel egy gólra felzárkóztunk. (25-26)

Előre lépnünk azonban nem sikerült, mert támadásban elkövetett hibáinkat rendre büntette a Füred. Ismét négygólos hátrányba kerültünk. Egyre kevesebb idő maradt. Sunajko, Jerkovic, Urbán, Takács góllal jelezte, nem adtuk fel. Kapaszkodtunk, feljöttünk egy gólra, de a vendégek jókor, fontos gólt szereztek, így mai teljesítményükkel jogosan szerezték meg a bronzérmet a bajnokságban.

A tabella: 1. Telekom Veszprém 50p 2. Pick Szeged 47p 3. Balatonfüred 36p 4. FTC 32p 5. Tatabánya 32p 6. Gyöngyös 29p 7. Sport36-Komló 25p 8. Budakalász 24p 9. Csurgó 21p 10. Fejér B.Á.L. 16p 11. Dabas 15p 12. NEKA 15p 13. Eger 10p 14. Kecskemét 8p