Végre kijött a lépés, remek játék a Gyöngyös ellen

photo

Októberből elmaradt meccset pótoltak a csapatok Komlón. A Sport36 remek teljesítménnyel győzte le a bajnokságban előrébb sorolt Gyöngyöst.

November közepén, a Veszprémi KKFT legyőzésével szerzett legutóbb két pontot Kilvinger Bálint együttese. A sikeréhség most, a Gyöngyös elleni derbin csúcsosodott ki. Grünfelderék óriási elánnal vetették bele magukat a küzdelembe.

Bár a Gyöngyös indult jobban, három támadásból három gólt szereztek a vendégek, de ezután varázsütésre „felkeményedett” a védekezésünk. Jóga, Oláh Tamás és Balázs Sándor egymást múlták felül a védőmunkában, aminek az lett az eredménye, hogy Vilovskiék egyszerűen nem jutottak labdához a falban.

Közben mi jól tettük-vettük a labdát támadásban, Jerkovic a régi önmagára kezdett hasonlítani – az ő eredményessége is hozzájárult ahhoz, hogy egy ötperces rohammal négy góllal is elhúzzunk. Felmerült a kérdés, hogy lehet-e ezt a teljesítményt fokozni. (15-11)

Az utolsó fél percre maradt bőven látnivaló: Takács kihagyott büntetője után Granic fogja Mirko Herceg lövését. Az ellentámadásból az ismétlő Takács állította be a félidei eredményt.
A második játékrészben a Gyöngyös váltott, elsősorban Herceg Mirkó átlövéseire alapoztak, de ezzel sem jutottak előrébb. Bár az amerikai válogatott Merkovszi védéseivel feljött kettőre Konkoly Csaba együttese, Kilvinger Bálint időkérése megállította a számunkra negatív
folyamatot.

A félidő derekán Jerkovic, Vaskó, Jóga és Sunajko vitte támadásban hátán a csapatot. Utóbbi úgy lőtt a hatos fal ellen üreskapus gólt, hogy a vendégek egyszerűen elfelejtették visszahozni kapusukat, Markovszkit. Nem mehetünk el Grünfelder teljesítménye mellet, aki nemcsak védekezésben, hanem támadásban is maradandót nyújtott.

A második félidőben Granic helyén védő Djurdevic fontos labdákat fogott, a kegyelemdöfést a végig jól játszó, bármilyen helyzetben megtalálható Hoffmann adta, amely két pontot jelentett csapatunknak.

K&H Kézilabda Liga 5. forduló:
Sport36-Komló – HE-DO B. BRAUN Gyöngyös 29-26 (16-12)
Komló, Városi Sportközpont zárt kapuk előtt V: Horváth, Marton

Sport36-Komló: Granic – Szkokán 1, Oláh T. 1, Jóga 1, Sunajko 4, Jerkovic 5, Hoffmann 4. Csere: Djurdevic (k), Takács 3, Balázs 1, Grünfelder 2, Vaskó 3, Zobec 4. Vezetőedző: Kilvinger Bálint

A Gyöngyös legeredményesebb játékosai: Herceg 10, Gábori 4, Markez és Gráf 3-3
Hétméteresek: 6/5, illetve 6/5 Kiállítások: 16p illetve 12p

A tabella: 1. Telekom Veszprém 27p (14m) 2. MOL-PICK Szeged 18p (11m) 3. FTC 16p (12m) 4. Csurgó 14p (12m) 5. Gyöngyös 13p (12m) 6. Grundfos Tatabánya 11p (7m) 7. Veszprémi KKFT 10p (12m) 8. Budakalász 10p (12m) 9. Sport36-Komló 7p (12m) 10. Balatonfüred 9p (8m) 11. SBS Eger 9p (11m) 12. Cegléd 5p (12m) 13. Orosháza 4p (8m) 14. Dabas 1p (6m)