Vereség a NEKA-tól -sajtónyilatkozatok

photo

Rendkívül szélsőséges játékot mutatott be a Sport36 a NEKA ellen. Sajnos vereség lett a vége. A főszereplők véleménye:

Sótonyi László, a NEKA vezetőedzője: „Tudtuk, hogy ez nehéz pálya, tudtuk, hogy a maximumot kell nyújtanunk. Nagyon erős tartása volt a csapatnak fejben, egy pillanatig nem adta fel még egy veszettnek hitt szituációban sem a mérkőzést. Boldog vagyok, hogy egy ilyen jó csapat ellen sikerült nyernünk. Nekünk minden pontnak bárki ellen nagyon komoly értéke van. Annak külön örülök, hogy volt pár játékosom, akinek nem volt tapasztalata ezen a szinten, és most úgy láttam megérkezett az NBI-be, és elhitte azt, hogy amit gyakorolunk, az működik.”

Dely Márton, a NEKA csapatkapitánya: „Úgy gondolom, hogy a védekezésünk az első félidő végén már összeállt. Jók voltak a besegítések, megvoltak a megállító faultjaink – ez volt a sikerünk titka. Számítottunk rá, hogy egy nehéz mérkőzésünk lesz, örülök, hogy meglett a siker.”

Kilvinger Bálint, a Sport36-Komló vezetőedzője: „Gratulálok a NEKA csapatának, megmutatták, hogy miként kell a mérkőzést végig küzdeni az elejétől a végéig, még akkor is, amikor volt olyan periódus, ami nem úgy sikerült nekik, ahogy szerették volna. Nekünk is volt olyan periódusunk, ami nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, viszont mi abból összeestünk. Utána egy olyan előnyt harcoltak ki – hiába küszködtünk –, ami után már nem volt esélyünk arra, hogy szorosabb legyen a mérkőzés. Pár mérkőzés közbeni dolog előtt értetlenül állok, az lesz a feladat, hogy ezeket megoldjuk. Roppant csalódott vagyok, hogy kitűnő hangulatú mérkőzésen nem sikerült győzelemmel kezdeni a hazai meccseket a bajnokságban. Nem sikerült kihasználnunk a hazai pálya előnyét, de ilyen a bajnokság, aki nem teszi oda magát teljesen, azt meglepetés érheti. Úgy készülünk a következő mérkőzésre, hogy több meglepetés ne érjen bennünket.”

Sunajko Filip, a Sport36 csapatkapitánya: „Gratulálok a NEKA-nak. Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz. Az első 20 percben meccsben voltunk. Fejben rendben voltunk, jól játszottunk, ment a labda, jól védekeztünk, jó hangulat volt. Utána nem tudjuk, hogy miért, de megálltunk. Visszajött ellenfelünk a meccsbe, aztán a második félidő elején csináltunk néhány hibát. Megszerezték a vezetést, a végén feljöttünk, de ez kevés volt.”