Nagy csatában kaptunk ki a Fraditól

2023.05.06.

Csak a végjátékban őrölte fel erőnket a nemzetközi színtéren helytállt Fradi. A bronzéremért csatázó zöld-fehéreket fogadta kézilabdacsapatunk a bajnokság utolsó előtti hazai bajnokiján.

Nem találtunk fogást jó 3 percig a vendégek védelmén. Aztán Sunajko és Jerkovic villant támadásban, Granic négy is ziccert fogott, ennek köszönhetően döntetlennel zárhattuk az első szakaszt.

Sajnos eladott labdáinkból Lékaiék ismét előnyt kovácsoltak, amit Marosán György nem nézett jó szemmel. Az időkérés után előbb Szuharev faragott a hátrányból, majd Grünfelder egyenlített.
Jerkovic rendre távolról is betalált, amivel tartottuk a lépést a fővárosiakkal. Bár Granicot Debreczeni fejen találta nem járt kiállítás érte. A Borbélyt váltó Győri szenzációs védésekkel segítette csapatát, így ismét némi lépéselőnyre tettek szert Lékaiék. (8-10)
Mivel a zöld-fehérek büntetőket hibáztak, esélyt kaptunk a felzárkózásra.

A félidő utolsó szakaszában Marosán György kétperces kiállítás kapott, majd Urbánt piros lappal küldte ki a játékvezető. Mivel kicsivel korábban Szöllősit is kiállították, hármas emberhátrányban játszottunk a gyakorlatilag félidő befejezéséig. A végére maradt még egy epizód. Prainer labdája a dudaszó pillanatában még nem haladt át a gólvonalon, azonban a gólt megadták.

Nagyon belekezdtek a csapatok a 2. félidő elején. A 7. percben – bár korábban több alkalommal is elszórtuk a labdát – sikerült egyenlítenünk. Folytatódott Granic és Győri parádéja a kapukban. A 40. perctől egy hajszálnyival mindig a Fradi előtt haladtunk, de néhány hiba elég volt, hogy Nagy Bencéék kétgólos vezetést szerezzenek. (20-22)
Hoffmann kiszorított helyzetből egyenlített, de Vranac kiállítása ismét hátrányba hozott bennünket. Sőt Vekicet is kiállították visszahúzásért – így ismét kettős emberhátrányban voltunk. Némileg javított helyzetünkön, hogy Bujdosó fejen találta Pásztort, így Fradi-szélső is a kiállítás sorsára jutott.

A kapufa ma nem volt velünk: előbb Jerkovic, majd Sunajko lövése is azon csattant. Nagy Bence viszont irgalmatlan nagy gól lőtt, egy kipattanóból Debreczeni is betalát. 24-28-nél hétperces gólcsendünk tört meg. Két gólra felzárkóztunk, de már nem tudtuk utolérni a vendégeket.
K&H Kézilabda Liga 23. forduló:

Sport36-Komló – Ferencvárosi TC 27:30 (12-14)
Komló, Városi Sportközpont 700 néző V: Bócz, Wiedemann
Sport36: GRANIC – Urbán, Zobec 2, Vekic 1, Szöllősi 1, JERKOVIC 6, Hoffmann 3. Csere: Pásztor (k), Sunajko 2, Vranac 1, Grünfelder, Szuharev 4, Takács 1, VASKÓ 3, Vezetőedző: Marosán György

Az FTC legeredményesebb játékosai: Nagy B. 8/2, Debreczeni 5/5, Juhász 4/4

Hétméteresek: 1/1, illetve 2/4 Kiállítások: 10p (Piros lap: Urbán 28.p), illetve 6p

További hírek

Tatabánya

Carbonex-

Komló

2024.04.20. 18:30

Multifunkciós csarnok - Tatabánya

Tabella

1

Telekom Veszprém

40pt

2

OTP Bank-Pick Szeged

34pt

3

Tatabánya

27pt

4

FTC

24pt

5

Budakalász

21pt

6

Csurgó

20pt

7

Dabas

19pt

8

Gyöngyös

18pt

9

Balatonfüred

17pt

10

Carbonex

16pt

11

NEKA

12pt

12

PLER

12pt

13

Eger

12pt

14

Fejér-B.Á.L.

4pt

Támogatóink