Szoros vereséggel búcsúztunk a hazai pályától

2023.05.20.

Egy fordulatos nagy iramú mérkőzésen kapott ki minimális különbséggel csapatunk a bajnokság utolsó hazai mérkőzésén.

K&H Kézilabda Liga 23. forduló:
Sport36-Komló – HE-DO B BRAUN Gyöngyös 26:27 (15-15)
Komló, Városi Sportközpont 700 néző V: Felhő, Öcsi

Sport36: GRANIC – VASKÓ 4, SZUHAREV 6, Sunajko 1, Szöllősi 2, Jerkovic 6, Hoffmann 2. Csere: Pásztor (k), Melnicsuk 2/2, Vranac, Zobec 1, Vekic 1, GRÜNFELDER 1, Takács Vezetőedző: Marosán György

A Gyöngyös legeredményesebb játékosai: Schäffer 8/4, Menyhárt 7, Hamidovic 5.

Hétméteresek: 2/2, illetve 4/4 Kiállítások: 8p, illetve 8p
A mérkőzés előtt kilenc játékosától búcsúzott klubunk. Szuharev Lev, Takács Bence, Sunajko Filip, Grünfelder Péter, Csányi Dániel, Bruno-Vili Zobec, Pásztor Imre, Vaskó Péter és Tarik Vranac válik meg a kék-fehérektől. Szigeti Szabolcs ügyvezető igazgató és Katzirz Dávid klubigazgató köszönte meg eddigi teljesítményüket. Ajándékot vehetett át a februárban búcsúzott Kilvinger Bálint is, akinek irányításával a csapat arany lapjait jegyezhette edzői időszakában.
Két Menyhárt-góllal kezdett Gyöngyös, nálunk Szuharev és Jerkovic volt eredményes. Sajnos védekezésünk nem állt össze, 6 perc alatt 6 vendéggólnál jártunk. Különösen az egykori fradista, Schäffer volt elemében. a sárgáknál.

Jerkovic a 10. percben egyenlített átlövésből. Sőt, Grünfelder – ki más – a vonalról megszerezte a vezetést is csapatunknak. (7-6)
Gyűrték egymást a felek, hol egyiküknél, hol a másikuknál volt az előny.

A „Farkasoknál továbbra is leendő játékosunk, Menyhárt hozta a gólokat. (Szeptembertől várjuk kékben is – a szerk.) Egy erősen vitatott hetessel (egy vendégszurkolótól érkező sípszó okozott zavart) Schäffer kettőre növelte a vendégek előnyét. Közben pályára lépett Melnicsuk Viktor, aki még a Budakalász ellen szenvedett súlyos sérülést.
Hoffmann sérülése borzolta a kedélyeket, ezzel ismét balszélső nélkül maradtunk. Az esettel kapcsolatban Grünfelder kiállítása azonban sok-sok kérdőjelet vet fel.
13-13-nál Jóga Norbi saját térfeléről a kapufát találta el, de csak 3 perccel később tudtunk élni a lehetőséggel. Jerkovic labdája pattant meg a sáncon. (14-13) Majd Vekic szerezte meg újból a vezetést, amit időn túli 7-esből Schäffer egyenlített ki.

A szünetben adták át a bronzérmeket a Somogy-Baranya vármegyei bajnokság 3. helyén zárt DÖKE Komlói KC csapatának.

A második félidőben Szuharev elemi erejű lövésével nálunk volt az előny, de ugyanezt lemásolta a másik oldalon Hamidovic. Ismét Menyhárt lépett elő, majd Bura góljával kettőre nőtt a különbség a Gyöngyös javára. Jerkovic a „fű alatt” lőtt gólt, Vaskó pedig kitempózott egy ziccert, amivel ismét egál állt az eredményjelzőn.
Parádés jelenet: Granic lábbal védett egy ziccert, a kipattanóval Vaskót indította, aki nem kegyelmezett. Tomic a másik kapuban két lövésünket is megfogta, majd üreskapus gólt is lőtt, így ismét kettő lett a különbség.

Felgyorsultak az események: Granic bravúrosan ért vissza a kapuba (percekkel később újból, majd és ziccert is fogott – a szerk). Jött Melnicsuk, aki hetesből megszerezte a vezetést. (25-24)

Újabb vendégtalálatok következtek, amikor 3 és fél perccel a vége előtt Marosán György időt kért. Sokadszorra Menyhárt góljával ellépett a Gyöngyös. 25-27. Melnicsuk hetesből szépített, Granic fogott egy fontos labdát, majd jöhetett az utolsó támadásunk, amit egy rossz passz miatt nem fejezhettünk be.
A mérkőzést követően a játékosok mezei a szurkolótáborban leltek gazdára, közös képekkel zártuk itthon a bajnokságot. Bár nem a mi évünk volt, de a mi csapatunk – jegyezte meg valaki. A bajnokságot Szegeden zárjuk pénteken.

További hírek

Tatabánya

Carbonex-

Komló

2024.04.20. 18:30

Multifunkciós csarnok - Tatabánya

Tabella

1

Telekom Veszprém

40pt

2

OTP Bank-Pick Szeged

34pt

3

Tatabánya

27pt

4

FTC

24pt

5

Budakalász

21pt

6

Csurgó

20pt

7

Dabas

19pt

8

Gyöngyös

18pt

9

Balatonfüred

17pt

10

Carbonex

16pt

11

NEKA

12pt

12

PLER

12pt

13

Eger

12pt

14

Fejér-B.Á.L.

4pt

Támogatóink